Kardinálův řez
Kardinálův řez
Suroviny:
Tento rozpis je na moučník přes celý plech, je možné jej dělat z poloviční dávky.
piškotové těsto:
2 celé vejce, 4 žloutky, 100 g cukru krupice, 80 g hladké mouky, půl prášku do pečiva
sněhové těsto:
6 bílků, 200 g cukru krupice
náplň:
750 ml smetana ke šlehání Rama Cremefine, 1 malá konzerva mandarinek, může se i potřít marmeládou a pak natřít šlehačkou
2 sáčky na zdobení (stačí i od mléka nebo silného igelitu), zdobící špička - není nutná
Pečící papír - 2 ks, na který jsem si narýsovala čáry s přesným rozestupem, abych obě \\\"placky\\\" měla stejné
Nyní se ke mně dostala informace od mé známé, že se jí upečená placka přilepila a nešla sundat. Kdo není si jistý, raději peč. papír jemně pomaže olejem.
Postup:
sněhové těsto:
z bílků ušleháme sníh, do kterého postupně přidáváme cukr, těsto je hotové, když tvoří tzv. špičky
piškotové těsto:
Celá vajíčka, žloutky a cukr šleháme do husté pěny a poté vmícháme mouku s rozmíchaným práškem do pečiva.
Sněhové těsto dáme do sáčku, to samé uděláme s piškotovým těstem. Na plech nastříkáme ze sněhu 5 čar, dlouhých cca 30 cm, s rozestupem cca 4 cm.
Pak piškotovým těstem vyplníme vzniklé mezery.
Tento postup provedeme i na druhý, připravený pečící papír, tudíž máme připravené na pečení 2 placky.
Pečeme ve vyhřáté troubě asi na 180 stupňů přibližně 10 minut dorůžova.
Placky necháme vystydnout, přendáme na čistý peč. papír. První placku potřeme vrstvou ušlehané šlehačky, poklademe ovocem, dáme opět vrstvu šlehačky a přiklopíme druhou plackou. Jemně přitlačíme. Necháme vychladit cca 2 hodinky. Jemně pocukrujeme.
Na internetu jsem viděla tento moučník bez ovoce, placky byly potřeny marmeládou - také to vypadalo velmi chutně ;-)
Příprava vypadá složitě, ale není !
Poznámka:
Zdroj: internet - kuchařka Dr. Oetker, mimibazar.cz a další .....
Suroviny:
Tento rozpis je na moučník přes celý plech, je možné jej dělat z poloviční dávky.
piškotové těsto:
2 celé vejce, 4 žloutky, 100 g cukru krupice, 80 g hladké mouky, půl prášku do pečiva
sněhové těsto:
6 bílků, 200 g cukru krupice
náplň:
750 ml smetana ke šlehání Rama Cremefine, 1 malá konzerva mandarinek, může se i potřít marmeládou a pak natřít šlehačkou
2 sáčky na zdobení (stačí i od mléka nebo silného igelitu), zdobící špička - není nutná
Pečící papír - 2 ks, na který jsem si narýsovala čáry s přesným rozestupem, abych obě \\\"placky\\\" měla stejné
Nyní se ke mně dostala informace od mé známé, že se jí upečená placka přilepila a nešla sundat. Kdo není si jistý, raději peč. papír jemně pomaže olejem.
Postup:
sněhové těsto:
z bílků ušleháme sníh, do kterého postupně přidáváme cukr, těsto je hotové, když tvoří tzv. špičky
piškotové těsto:
Celá vajíčka, žloutky a cukr šleháme do husté pěny a poté vmícháme mouku s rozmíchaným práškem do pečiva.
Sněhové těsto dáme do sáčku, to samé uděláme s piškotovým těstem. Na plech nastříkáme ze sněhu 5 čar, dlouhých cca 30 cm, s rozestupem cca 4 cm.
Pak piškotovým těstem vyplníme vzniklé mezery.
Tento postup provedeme i na druhý, připravený pečící papír, tudíž máme připravené na pečení 2 placky.
Pečeme ve vyhřáté troubě asi na 180 stupňů přibližně 10 minut dorůžova.
Placky necháme vystydnout, přendáme na čistý peč. papír. První placku potřeme vrstvou ušlehané šlehačky, poklademe ovocem, dáme opět vrstvu šlehačky a přiklopíme druhou plackou. Jemně přitlačíme. Necháme vychladit cca 2 hodinky. Jemně pocukrujeme.
Na internetu jsem viděla tento moučník bez ovoce, placky byly potřeny marmeládou - také to vypadalo velmi chutně ;-)
Příprava vypadá složitě, ale není !
Poznámka:
Zdroj: internet - kuchařka Dr. Oetker, mimibazar.cz a další .....
![]() |
Zdroj kardinálův řez |
![]() |
Zdroj kardinálův řez |
![]() |
Zdroj kardinálův řez |
![]() |
Zdroj kardinálův řez |
< Předchozí | Další > |
---|
Rychlé vyhledávání v receptech:
Často hledané recepty a články:
- Kuřecí vývar se zeleninou Salát z červené řepy Dušený špenát Slaná listová mřížka Gulášová polévka Houbové špaldoto Myslivecká hlíva Ďobáčky se zeleninovou směsí Pangas rolky s koprovým přelivem Kardinálův řez Babiččin lehký moučník Kuře - pečené v domácí pekárně Pečené kuřecí maso v žampionech Šoulet Cizrnový guláš Cizrna Mungo - Klíčky Fazolová pánev Raffaello řez Krabí salát Pangas rolky s koprovým přelivem Halušky Rozpeky Avokádový salát Cottage salát Dort s mašlí Zapečený lilek Tiramisu po česku Řezy Jadran Červený zelný salát Pizza chleba - pečeno v "domácí pekárně" Květák v nivovém těstíčku Hlívová "dršťková" Cottage salát s těstovinou Plněné žampiony Kus-kus s čerstvými špenátovými listy Tabulka ENERGETICKÝCH hodnot potravin Tabulka hodnot GLYKEMICKÝCH indexů potravin cibuláčky - pikant cibuláčky - jemné kus-kus celozrnný Těstovinový salát s kuřecím masem