Koláč s ricottou a chřestem
Koláč s ricottou a chřestem
Suroviny:
250 g hladké mouky
180 g rostlinného tuku
špetka soli
cca 1 lžíce vody (záleží na savosti mouky ;-) )
1 kelímek ricotty (250 g)
250 g zakysané smetany
chřest zelený nebo bílý
100 g šunky
sůl, mletý pepř
Postup:
Z mouky, tuku, vody, soli vypracujeme hladké těsto, které necháme chvíli odpočinout. Mezitím si připravíme další suroviny. Smícháme ricottu, smetanu, sůl, pepř. Očistíme si chřest - bílý řádně oloupeme, konce odkrojíme. Zelený chřest - odlomíme zdřevnatělé konce, které můžeme použít do zeleninového vývaru (poté vyhodíme). Těsto si vyválíme do koláčové formy (vyložené peč. papírem), spodek těsta propícháme vidličkou. Naneseme směs z ricotty a smetany. Vše poklademe šunkou, chřestem. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme cca 20 minut dozlatova. Při pečení se řídíme zkušenostmi s vlastní troubou.





Suroviny:
250 g hladké mouky
180 g rostlinného tuku
špetka soli
cca 1 lžíce vody (záleží na savosti mouky ;-) )
1 kelímek ricotty (250 g)
250 g zakysané smetany
chřest zelený nebo bílý
100 g šunky
sůl, mletý pepř
Postup:
Z mouky, tuku, vody, soli vypracujeme hladké těsto, které necháme chvíli odpočinout. Mezitím si připravíme další suroviny. Smícháme ricottu, smetanu, sůl, pepř. Očistíme si chřest - bílý řádně oloupeme, konce odkrojíme. Zelený chřest - odlomíme zdřevnatělé konce, které můžeme použít do zeleninového vývaru (poté vyhodíme). Těsto si vyválíme do koláčové formy (vyložené peč. papírem), spodek těsta propícháme vidličkou. Naneseme směs z ricotty a smetany. Vše poklademe šunkou, chřestem. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme cca 20 minut dozlatova. Při pečení se řídíme zkušenostmi s vlastní troubou.





Další > |
---|
Rychlé vyhledávání v receptech:
Často hledané recepty a články:
- Kuřecí vývar se zeleninou Salát z červené řepy Dušený špenát Slaná listová mřížka Gulášová polévka Houbové špaldoto Myslivecká hlíva Ďobáčky se zeleninovou směsí Pangas rolky s koprovým přelivem Kardinálův řez Babiččin lehký moučník Kuře - pečené v domácí pekárně Pečené kuřecí maso v žampionech Šoulet Cizrnový guláš Cizrna Mungo - Klíčky Fazolová pánev Raffaello řez Krabí salát Pangas rolky s koprovým přelivem Halušky Rozpeky Avokádový salát Cottage salát Dort s mašlí Zapečený lilek Tiramisu po česku Řezy Jadran Červený zelný salát Pizza chleba - pečeno v "domácí pekárně" Květák v nivovém těstíčku Hlívová "dršťková" Cottage salát s těstovinou Plněné žampiony Kus-kus s čerstvými špenátovými listy Tabulka ENERGETICKÝCH hodnot potravin Tabulka hodnot GLYKEMICKÝCH indexů potravin cibuláčky - pikant cibuláčky - jemné kus-kus celozrnný Těstovinový salát s kuřecím masem