Vyhledávání:

přehled RSS:
RSS - ZdravaVarecka.cz:   feed-image

RSS - fotogalerie: feed-image
Náhodný obrázek:
obrazek (178).jpg
Naposledy přidáno:
Přidej na:

Jste zde: Hlavní strana Brambory Lokše (Bramborové placky)

Lokše (Bramborové placky)

Lokše (Bramborové placky)

Suroviny:
700 g vařených brambor (ve slupce)
1 lžička soli
cca 300 g polohrubé mouky
máslo nebo sádlo na pomazání
mouku na podsypání

Postup:
Uvařené brambory oloupeme, nastrouháme (či prolisujeme), přidáme mouku, sůl a vše spojíme v hladké těsto. Z těsta vytvoříme váleček, který rozdělíme na stejné kousky. Pomocí válečku vyválíme na pomoučeném vále lokše (placky), které na litinovém plátu (či pánvičce) bez tuku opečeme z obou stran. Po upečení vždy potřeme rozpuštěným tukem.

Tip na podávání: Lokše lze podávat s pečenou kachnou či husou a zelím, pomazat povidly či posypat mletým mákem s cukrem, nebo konzumovat s uvařenou meltou s mlékem ;-)

Poznámka: z tohoto těsta lze upéci také  pokrm  ZUZANČINY STISKANCE



 

Rychlé vyhledávání v receptech:



Často hledané recepty a články: