Vyhledávání:

přehled RSS:
RSS - ZdravaVarecka.cz:   feed-image

RSS - fotogalerie: feed-image
Náhodný obrázek:
obrazek (201).jpg
Naposledy přidáno:
Přidej na:

Jste zde: Hlavní strana Pomalý hrnec Znojemská hovězí pečeně

Znojemská hovězí pečeně

Znojemská hovězí pečeně

Suroviny:
750 g hovězí přední (krk ..)
1 cibule
100 g anglické slaniny vcelku
kremžská hořčice
Rama Culinesse (olej)
sůl, pepř
4 sterilované okurky
hladká mouka či tmavá jíška na zahuštění omáčky
nitě na svázání masa

Postup:
Slaninu si nakrájíme na klínky, které vložíme před špikováním do mrazáku - tak se se slaninou lépe pracuje ;-) Do masa nožem s dlouhou čepelí utvoříme zářezy, do kterých vložíme klínek slaniny. Pomocí nitě maso svážeme. Na pánvičce s rozpáleným tukem maso zprudka opečeme ze všech stran. Opečené maso odložíme na talíř. Poté jej potřeme hořčicí (opět ze všech stran), osolíme, opepříme. Do zbylého výpeku vložíme nakrájenou cibuli a slaninu (na kostičky), vše orestujeme. Do pánvičky přilijeme trochu vody, pomocí měchačky odstraníme výpek a vše vlijeme do připravené nádoby pomalého hrnce. Pak vložíme maso, přilijeme ještě cca 250 ml vody a pomalý hrnec zapneme na 4 hodiny High. Po uplynutí doby přidáme k masu nakrájené okurky, rozmíchanou cca 1 lžíci hladké mouky v trošce vody a hrnec zapneme ještě na 30 minut High, případně omáčku dosolíme a opepříme, či naředíme vývarem. Po skončení "pomalení" maso vyjmeme - odstraníme z něho nitě, necháme odpočinout a po chvilce krájíme na plátky.

Poznámka: Tento recept jde samozřejmě připravit i v klasické troubě ;-)



 

Rychlé vyhledávání v receptech:



Často hledané recepty a články: