Vyhledávání:

přehled RSS:
RSS - ZdravaVarecka.cz:   feed-image

RSS - fotogalerie: feed-image
Náhodný obrázek:
obrazek (117).jpg
Naposledy přidáno:
Přidej na:

Jste zde: Hlavní strana Pomalý hrnec Vepřový guláš "Orlík"

Vepřový guláš "Orlík"

Vepřový guláš "Orlík"

Suroviny:
600 g vepřové krkovice
4 bílé papriky
4 rajčata
1 cibule
2 stroužky česneku
50 g anglické slaniny
sladká paprika, pepř, gulášové koření
lžíce paprikové pasty (viz foto níže)
250 ml vody na podlití
hladká mouka na zahuštění - není potřeba
l lžíce tuku (sádlo, olej ...)

Postup:
Do kameninové nádoby pomalého hrnce dáme tuk, cibuli, necháme zesklovatět, přidáme nakrájenou slaninu, česnek a také trochu orestujeme. Poté vložíme na kostky nakrájené maso, necháme jej "zatáhnout", zasypeme kořením, solí, přídáme nakrájenou zeleninu, paprikovou pastu, vše podlijeme a dáme "pomalit" na 4 hodiny High. Před skončení "pomalení" (cca 15 minut před koncem) můžeme omáčku zahustit cca 1 lžící hladké mouky rozmíchané v trošce vody a dochutit solí či pepřem.

Poznámka: Proč guláš "Orlík" ? - název vznikl náhodou. Po rodinném výletě (na Orlík) jsem večer uvařila tento pokrm, mému mladšímu synovi (tehdy ještě velmi malému) chutnal a od té doby mu říkáme "Orlík" ;-) Samozřejmě tehdy byl vařen v tlakovém hrnci :-)




 

Rychlé vyhledávání v receptech:



Často hledané recepty a články: