Vyhledávání:

přehled RSS:
RSS - ZdravaVarecka.cz:   feed-image

RSS - fotogalerie: feed-image
Náhodný obrázek:
obrazek (54).jpg
Naposledy přidáno:
Přidej na:

Jste zde: Hlavní strana Moučníky Kynuté františky se skořicí

Kynuté františky se skořicí

Kynuté františky se skořicí

Suroviny:
400 g polohrubé mouky
1 sáček droždí (na 500 g mouky)
200 ml vlažného mléka
40 g cukru
70 g změklého másla
1 vejce
2 lžičky mleté skořice
špetka soli
citronová kůra

na náplň: 100 g rozehřátého másla, 70 g moučkového cukru, 1 lžíce mleté skořice

1 vejce na potření

Postup:
V míse si smícháme prosátou mouku, droždí, cukr, skořici, sůl, citronovou kůru. Do těchto surovin přilijeme vlažné mléko, přidáme vejce, rozehřátý tuk a vypracujeme vláčné těsto. Mísu s těstem přikryjeme a dáme na teplé místo vykynout. Poté na válu z těsta vyválíme plát cca 60 x 30 cm. V mističce si smícháme rozehřáté máslo s cukrem a skořicí a touto směsí plát potřeme. Plát zarolujeme (viz foto) a necháme ještě chvíli nakynout. Poté pomocí nítě (viz foto) těsto rozkrájíme na cca 5 cm špalíčky. Opět necháme chvíli kynout a pak jednotlivě každý špalíček pomocí tupé strany příborového nože "zaškrtíme" (viz foto) uprostřed až nadoraz, POZOR ať nepřekrojíte !! Vše přendáme na plech, vyložený pečícím papírem, potřeme povrch rozšlehaným vejcem. Vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme cca 15 minut při 220°C do zezlátnutí. Při pečení se řídíme zkušenostmi s vlastní troubou.

Zdroj: Knihovnička Recepty č. 4/2010




 

Rychlé vyhledávání v receptech:



Často hledané recepty a články: