Vyhledávání:

přehled RSS:
RSS - ZdravaVarecka.cz:   feed-image

RSS - fotogalerie: feed-image
Náhodný obrázek:
obrazek (59).jpg
Naposledy přidáno:
Přidej na:

Jste zde: Hlavní strana -==: JÍDLA PRO ŠTÍHLOU LINII :==- TĚSTOVINY Zeleninové lasagne

Zeleninové lasagne

Zeleninové lasagne

Suroviny:

1 lilek (270 g)
cca 1 lžička olivového oleje na lilek
1 lžíce olivového oleje na podušení zeleniny
1/2 malé cibule (22 g)
1 větší stroužek česneku
2 řapíky řapíkatého celeru (54 g)
1 menší cuketa (160 g)
1 plechovka loupaných rajčat (394 g)
4 lasagne (plátky)
80 g tofu (natural nebo zeleninového)
90 g ricotta
sůl, pepř, špetka tymiánu, bazalka (sušená nebo čerstvá)

Postup:

Lilek nakrájíme na cca 1 cm plátky, položíme na plech, vyložený peč. papírem, lehce zastříkneme olejem a vložíme do vyhřáté trouby. Opečené plátky lilku dále použijeme v přípravě lasagní.
Na oleji postupně restujeme nakrájenou cibuli, česnek, řapíkatý celer (proužky), cuketu (kolečka), přidáme koření (tymián, bazalku)
a vše zalijeme plechovkou krájených rajčat. Osolíme a chvilku vše dusíme.
Na dno zapékací mísy dáme vrstvu rajčatové směsi, poklademe těstovinou, na těstovinu dáme opět vrstvu omáčky, plátky opečeného lilku, lasagne a takto opakujeme do vypotřebování surovin. Poslední vrstva je omáčka !!!  Povrch potřeme ricottou a poklademe plátky tofu. Osolíme, opepříme a dáme do vyhřáté trouby zapéci. Pečeme zakryté alobalem do změknutí lasagní.

Energetická hodnota tohoto pokrmu je ... 2 955 kJ / 2 porce


 

Rychlé vyhledávání v receptech:



Často hledané recepty a články: