Vyhledávání:

přehled RSS:
RSS - ZdravaVarecka.cz:   feed-image

RSS - fotogalerie: feed-image
Náhodný obrázek:
obrazek (44).jpg
Naposledy přidáno:
Přidej na:

Jste zde: Hlavní strana Vnitřnosti Kuřecí játra na šalvěji

Kuřecí játra na šalvěji

Kuřecí játra na šalvěji

Suroviny:
500 g kuřecí jater (nejlépe chlazených)
hladká mouka na obalení masa
100 ml červeného vína
sůl, pepř
čerstvá šalvěj cca 10 lístků
3 střední hrušky (tvrdé)
olej, lžičku másla

Postup:
Játra očistíme, opláchneme, osušíme. Osolíme, opepříme, lehce obalíme v hladké mouce. Hrušky oloupeme, zbavíme jader a tvrdší části od stopky, nakrájíme na kostky, velké jako porce jater. Na rozpáleném oleji a másle necháme játra zatáhnout, lehce opéci spolu s lístky šalvěje, poté je vyjmeme na talíř. Do výpeku vložíme připravené hrušky, necháme je lehce zkaramelizovat, podlijeme vínem (případně ještě troškou vody). Játra vložíme zpět do pánve k hruškám a vše necháme cca 10 minut podusit. Podáváme s oblíbenou přílohou ;-)

Poznámka: Inspirací pro tento recept mi byl Michal Nikodem, který připravoval tento pokrm s použitím černého piva a hrušek z kompotu. Použitím čerstvých hrušek mi připadne pokrm chutnější, pivo mi k hruškám moc nesedělo. Ale to je jen o chuti, možná že Vám by s pivem chutnal :-) Přesto děkuji za inspiraci ;-)

 

Vnitřnosti - zdravější varianty z kategorie "Jídla pro štíhlou linii" :-D

Rychlé vyhledávání v receptech:



Často hledané recepty a články: