Vyhledávání:

přehled RSS:
RSS - ZdravaVarecka.cz:   feed-image

RSS - fotogalerie: feed-image
Náhodný obrázek:
obrazek (30).jpg
Naposledy přidáno:
Přidej na:

Jste zde: Hlavní strana Pomalý hrnec Bůčková roláda s jarní nádivkou

Bůčková roláda s jarní nádivkou

Bůčková roláda s jarní nádivkou

Suroviny:
1 kg vepřového bůčku (krkovice, plec...)
4 rohlíky
3 vejce
cca 150 ml mléka
sůl, pepř, kmín, špetka muškátového oříšku
hořčice
100 g anglické slaniny
1 cibule
3 stroužky česneku
tmavá jíška na zahuštění - nemusí být
nit za zavázání rolády
200 ml vody na podlití
čerstvé bylinky - libeček, petrželka, pažitka, saturejka, majoránka

Postup:
Z masa vytvoříme plát, který naklepeme (přes folii). Maso potřeme hořčicí, osolíme, opepříme, poklademe plátky slaniny.
Rohlíky nakrájíme na kolečka, pokropíme je mlékem, přidáme žloutky (z bílků vyšleháme sníh), sekané bylinky, špetku soli, muškátového oříšku - vše promícháme a zlehka vmícháme sníh z bílků. Nádivku natřeme na maso, vše opatrně zarolujeme. Roládu zajistíme nití. Na dno nádoby pomalého hrnce (pekáčku) dáme nakrájenou cibuli a česnek, na toto lůžko vložíme zarolované maso. Vše podlijeme a zapneme na 4 hodiny High (nebo vložíme do trouby a za občasného podlévání pečeme doměkka). Po skončení "pomalení" nádobu pomalého hrnce bez puklice (kameninovou !!) vložíme ještě na chvíli do rozehřáté trouby a maso dopečeme na tzv. "kůrčičku" dorůžova. Štávu z masa můžeme lehce zahustit - není nutné ;-)



 

Rychlé vyhledávání v receptech:



Často hledané recepty a články: