Vyhledávání:

přehled RSS:
RSS - ZdravaVarecka.cz:   feed-image

RSS - fotogalerie: feed-image
Náhodný obrázek:
obrazek (54).jpg
Naposledy přidáno:
Přidej na:

Jste zde: Hlavní strana Pomalý hrnec Krkovičkové závitky na cibuli a pivě

Krkovičkové závitky na cibuli a pivě

Krkovičkové závitky na cibuli a pivě

Suroviny:
4 plátky vepřové krkovice
4 plátky anglické slaniny
4 silnější "kostičky" libového uzeného
4 okurky
4 plátky tvrdého sýra
4 lžíce zeleninové směsi (hrášek,kukuřice,paprika)
hořčice
sůl, pepř
2 velké cibule
200 ml černého piva na podlití
jíška na zahuštění (nemusí být)
olej (tuk) na opečení závitků

Postup:

Maso si naklepeme (přes folii), potřeme hořčicí, osolíme, opepříme. Na každý plát položíme slaninu, sýr, okurku, zeleninovou směs a plátky zavineme. Vše zabezpečíme sponou na závitky či párátky z tvrdého dřeva. Na rozehřátém tuku závitky opečeme ze všech stran. Do nádoby pomalého hrnce (či do pekáčku) vložíme nakrájenou cibuli na proužky. Na cibulové lůžko položíme opečené závitky. Do pánvičky s výpekem (po závitcích) nalijeme cca 150 ml vody, promícháme a tímto výpekem zalijeme maso v pečící nádobě. Závitky ještě trochu osolíme, opepříme a vše zapneme na 4 hodiny High.

Po skončení "pomalení" nádobu (kameninovou) pomalého hrnce vložíme do vyhřáté trouby, maso podlijeme pivem a vše dopečeme dozlatova. Omáčku můžeme zahustit jíškou - není nutné.

Pokud maso pečeme v pekáčku a troubě, vše zakryjeme víkem (alobalem) a pečeme za občasného podlívání doměkka, před dopečením podlijeme pivem, odkryjeme a pečeme dozlatova. Omáčku můžeme zahustit jíškou - není nutné.


 

Rychlé vyhledávání v receptech:



Často hledané recepty a články: