Krkovičkové závitky na cibuli a pivě
Krkovičkové závitky na cibuli a pivě
Suroviny:
4 plátky vepřové krkovice
4 plátky anglické slaniny
4 silnější "kostičky" libového uzeného
4 okurky
4 plátky tvrdého sýra
4 lžíce zeleninové směsi (hrášek,kukuřice,paprika)
hořčice
sůl, pepř
2 velké cibule
200 ml černého piva na podlití
jíška na zahuštění (nemusí být)
olej (tuk) na opečení závitků
Postup:
Maso si naklepeme (přes folii), potřeme hořčicí, osolíme, opepříme. Na každý plát položíme slaninu, sýr, okurku, zeleninovou směs a plátky zavineme. Vše zabezpečíme sponou na závitky či párátky z tvrdého dřeva. Na rozehřátém tuku závitky opečeme ze všech stran. Do nádoby pomalého hrnce (či do pekáčku) vložíme nakrájenou cibuli na proužky. Na cibulové lůžko položíme opečené závitky. Do pánvičky s výpekem (po závitcích) nalijeme cca 150 ml vody, promícháme a tímto výpekem zalijeme maso v pečící nádobě. Závitky ještě trochu osolíme, opepříme a vše zapneme na 4 hodiny High.
Po skončení "pomalení" nádobu (kameninovou) pomalého hrnce vložíme do vyhřáté trouby, maso podlijeme pivem a vše dopečeme dozlatova. Omáčku můžeme zahustit jíškou - není nutné.
Pokud maso pečeme v pekáčku a troubě, vše zakryjeme víkem (alobalem) a pečeme za občasného podlívání doměkka, před dopečením podlijeme pivem, odkryjeme a pečeme dozlatova. Omáčku můžeme zahustit jíškou - není nutné.


Suroviny:
4 plátky vepřové krkovice
4 plátky anglické slaniny
4 silnější "kostičky" libového uzeného
4 okurky
4 plátky tvrdého sýra
4 lžíce zeleninové směsi (hrášek,kukuřice,paprika)
hořčice
sůl, pepř
2 velké cibule
200 ml černého piva na podlití
jíška na zahuštění (nemusí být)
olej (tuk) na opečení závitků
Postup:
Maso si naklepeme (přes folii), potřeme hořčicí, osolíme, opepříme. Na každý plát položíme slaninu, sýr, okurku, zeleninovou směs a plátky zavineme. Vše zabezpečíme sponou na závitky či párátky z tvrdého dřeva. Na rozehřátém tuku závitky opečeme ze všech stran. Do nádoby pomalého hrnce (či do pekáčku) vložíme nakrájenou cibuli na proužky. Na cibulové lůžko položíme opečené závitky. Do pánvičky s výpekem (po závitcích) nalijeme cca 150 ml vody, promícháme a tímto výpekem zalijeme maso v pečící nádobě. Závitky ještě trochu osolíme, opepříme a vše zapneme na 4 hodiny High.
Po skončení "pomalení" nádobu (kameninovou) pomalého hrnce vložíme do vyhřáté trouby, maso podlijeme pivem a vše dopečeme dozlatova. Omáčku můžeme zahustit jíškou - není nutné.
Pokud maso pečeme v pekáčku a troubě, vše zakryjeme víkem (alobalem) a pečeme za občasného podlívání doměkka, před dopečením podlijeme pivem, odkryjeme a pečeme dozlatova. Omáčku můžeme zahustit jíškou - není nutné.


< Předchozí | Další > |
---|
Rychlé vyhledávání v receptech:
Často hledané recepty a články:
- Kuřecí vývar se zeleninou Salát z červené řepy Dušený špenát Slaná listová mřížka Gulášová polévka Houbové špaldoto Myslivecká hlíva Ďobáčky se zeleninovou směsí Pangas rolky s koprovým přelivem Kardinálův řez Babiččin lehký moučník Kuře - pečené v domácí pekárně Pečené kuřecí maso v žampionech Šoulet Cizrnový guláš Cizrna Mungo - Klíčky Fazolová pánev Raffaello řez Krabí salát Pangas rolky s koprovým přelivem Halušky Rozpeky Avokádový salát Cottage salát Dort s mašlí Zapečený lilek Tiramisu po česku Řezy Jadran Červený zelný salát Pizza chleba - pečeno v "domácí pekárně" Květák v nivovém těstíčku Hlívová "dršťková" Cottage salát s těstovinou Plněné žampiony Kus-kus s čerstvými špenátovými listy Tabulka ENERGETICKÝCH hodnot potravin Tabulka hodnot GLYKEMICKÝCH indexů potravin cibuláčky - pikant cibuláčky - jemné kus-kus celozrnný Těstovinový salát s kuřecím masem