Vyhledávání:

přehled RSS:
RSS - ZdravaVarecka.cz:   feed-image

RSS - fotogalerie: feed-image
Náhodný obrázek:
obrazek (24).jpg
Naposledy přidáno:
Přidej na:

Jste zde: Hlavní strana -==: JÍDLA PRO ŠTÍHLOU LINII :==- OSTATNÍ MASA Pikantní králík na zelenině

Pikantní králík na zelenině

Pikantní králík na zelenině

Suroviny:
500 g králík s kostí
lžíce Rama Culinesse na opečení masa
lžička Rama Culinesse na opečení zeleniny
60 g mrkev
38 g celer
42 g petržel
50 g cibule
25 g hořčice dia
40 g Rama Cremefine na vaření
34 g vepřová šunka výběrová
sůl, pepř, 2 ks bobkového listu
špetka tymiánu
trocha vody na podlití

Postup:
Na části tuku opečeme dozlatova porce králíka. Maso vyndáme na talíř. Do pánvičky (kde jsme předtím opekli maso) přidáme druhou část tuku a na ní orestujeme nakrájenou zeleninu na větší kousky. Zeleninu přendáme do připraveného pekáčku (v kterém budeme maso dusit v troubě). Opečené části králíka potřeme hořčicí, osolíme, opepříme, poklademe kousky šunky a položíme na zeleninové lůžko. Vše mírně podlijeme, zakryjeme a vložíme do předehřáté trouby. Dusíme doměkka, případně podléváme. Poté maso přendáme na talíř (udržujeme v teple), zeleninu vložíme do hrnce (bobkový list vyhodíme) a rozmixujeme ji (pomocí ponorného mixeru) do hladkého krému.Vzniklou omáčku můžeme naředit trochou vývaru (vody), uvedeme do varu a zjemníme trochou Ramy Cremefine na vaření. Případně dosolíme, chvilku provaříme. Maso servírujeme přelité omáčkou, podáváme s těstovinou.

Průměrná energetická hodnota pokrmu ... 3 733 kJ/2 porce

Pozn.: pokud chceme přesnou energetickou hodnotu pokrmu, po snězení masa zvážíme kosti a ty odečteme ;-) od váhy králíka



 

Rychlé vyhledávání v receptech:



Často hledané recepty a články: