Vyhledávání:

přehled RSS:
RSS - ZdravaVarecka.cz:   feed-image

RSS - fotogalerie: feed-image
Náhodný obrázek:
obrazek (35).jpg
Naposledy přidáno:
Přidej na:

Jste zde: Hlavní strana Polévky Kapustnica (zelňačka) mé slovenské tchýně

Kapustnica (zelňačka) mé slovenské tchýně

Kapustnica (zelňačka) mé slovenské tchýně

Suroviny:
uzené maso (vepř. koleno, krkovice ... NE vakuované)
500 g kysaného zelí
5 velkých brambor
1 cibule
5 kuliček celého pepře
hrst sušených hub (nemusí být)
1 malá plechovka rajčatového protlaku
sůl, mletý pepř, 2 bobkové listy, špetka kmínu
klobása (nejlépe domácí) - libovolné množství
1 vrchovatá lžíce sladké papriky
olej (sádlo) na přípravu jíšky
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
cukr na doslazení polévky

Postup:
Uzené maso vložíme do hrnce se studenou vodou spolu s cibulí, celým pepřem a uvaříme doměkka. Maso vyjmeme z hrnce, vývar slijeme přes sítko a použijeme jej k přípravě pokrmu.
Do uzeného vývaru dáme na kostky nakrájené brambory, kmín, předem namočené sušené houby, bobkový list a brambory uvaříme doměkka. Poté do polévky postupně přidáme pokrájené kysané zelí, rajčatový protlak, na kolečka nakrájenou klobásku. Vše uvedeme do varu, přidáme připravenou jíšku s paprikou (návod níže) a vaříme do změknutí zelí. Dle chuti dosolíme, opepříme, případně dosladíme a nakonec vložíme nakrájené uzené maso (předem uvařené).

Jíška s paprikou:
Do rozpáleného oleje (sádla) dáme lžíci hladké mouky a za stálého míchání necháme mouku zezlátnout. Vypneme!! Do teplé jíšky přidáme lžíci sladké papriky, promícháme a následně vlijeme do vroucí polévky ( je možné do jíšky dát trochu vody, promíchat a pak až dát do polévky - záleží na zvyku ;-) )



 

Polévky - zdravější varianty z kategorie "Jídla pro štíhlou linii" :-D

Rychlé vyhledávání v receptech:



Často hledané recepty a články: