Vyhledávání:

přehled RSS:
RSS - ZdravaVarecka.cz:   feed-image

RSS - fotogalerie: feed-image
Náhodný obrázek:
obrazek (19).jpg
Naposledy přidáno:
Přidej na:

Jste zde: Hlavní strana Polévky Hovězí vývar s masem

Hovězí vývar s masem

Hovězí vývar s masem

Suroviny:
na vývar:
500 g hovězího masa (po uvaření použijeme část k libovolné omáčce - koprová, rajská)
1 cibule
5 ks celého pepře
pro zesílení vývaru je vhodné vhodit 2 morkové kosti k masu

zeleninová vložka:
máslo (olej)
1/2 malé cibulky
1 mrkev
1 petržel (pastiňák)
kousek celeru
petrželka, libeček

sůl, ml. pepř
dle chuti - bujon, Maggi či jiné "magické" ochucovací prostředky ;-)

Postup:
Do nádoby na vaření (tlak. hrnec, klasický hrnec) vložíme maso (a mork.kosti), cibuli, pepř, vše zalijeme studenou vodou a maso uvaříme doměkka. Pokud vaříme v klasickém hrnci - sledujeme hladinu vody, případně doléváme.
V hrnci, v kterém budeme dokončovat polévku si lehce osmažíme na tuku nakrájenou zeleninu, zalijeme ji vývarem z masa (přes sítko) a vše uvedeme do varu. Dochutíme solí, pepřem (či bujonem, Maggi), vložíme nakrájené maso), krátce povaříme - zelenina by neměla být rozvařená. Nakonec přidáme nasekaný (sušený) libeček a petrželku. Podáváme s oblíbenou polévkovou vložkou - těstovinou, knedlíčky, celestýnskými nudlemi...



 

Polévky - zdravější varianty z kategorie "Jídla pro štíhlou linii" :-D

Rychlé vyhledávání v receptech:



Často hledané recepty a články: