Vyhledávání:

přehled RSS:
RSS - ZdravaVarecka.cz:   feed-image

RSS - fotogalerie: feed-image
Náhodný obrázek:
obrazek (202).jpg
Naposledy přidáno:
Přidej na:

Jste zde: Hlavní strana Drůbeží maso Pečená "pomalá" kachna

Pečená "pomalá" kachna

Pečená "pomalá" kachna

Suroviny:
1 kachna (cca 2,5 kg)
sůl
kmín

Postup:
Kachnu očistíme, omyjeme, osušíme, naporcujeme na několik dílů. Do kůže vetřeme sůl, vše okmínujeme. Porce poskládáme do nádoby pomalého hrnce a hrnec zapneme na 4 hodiny High (nepodléváme !!). Poté maso vyjmeme a přendáme do pekáčku. Sádlo slijeme do menší nádoby (použijeme např. na bramborové placky ;-) - lokše ). Do nádoby PH nalijeme trochu vody, odstraníme pomocí stěrky výpečky a vše vlijeme do pekáčku k masu. Pekáč vložíme do vyhřáté trouby a cca 20 minut pečeme kachnu na "kůrčičku". Podáváme s oblíbenou přílohou.

Poznámka:
pokud nejste vlastníkem "pomalého hrnce" vložte připravenou kachnu do nevyhřáté trouby a pečte cca 4 hodiny při cca 150 °C velmi pevně uzavřenou víkem od pekáče či alobalem. Poté odkryjte a dopečte na "kůrčičku". Při tomto pečení by se neměla kachna odkrývat ;-) Při pečení se řídíme zkušenostmi s vlastní troubou.



 

Drůbež - zdravější varianty z kategorie "Jídla pro štíhlou linii" :-D

Rychlé vyhledávání v receptech:



Často hledané recepty a články: