Vyhledávání:

přehled RSS:
RSS - ZdravaVarecka.cz:   feed-image

RSS - fotogalerie: feed-image
Náhodný obrázek:
obrazek (48).jpg
Naposledy přidáno:
Přidej na:

Jste zde: Hlavní strana Pomalý hrnec Prokládaná krkovice

Prokládaná krkovice

Prokládaná krkovice

Suroviny:
cca 1 kg vepřové krkovice vcelku (nejlépe bez kosti)
3 - 4 cibule
pikantní hořčice
200 g krájené anglické slaniny
sůl, pepř
4 velké žampiony
cca 200 ml vody na podlití
kousek nítě na svázání masa
tuk na opečení masa
hladká mouka na zahuštění omáčky - není nutné

Postup:
Do masa uděláme zářezy ve vzdálenosti cca 1 cm  (maso krájíme na plátky, ale zářezy nedokrojíme) - viz foto přípravy. Každý plátek pomažeme hořčicí, osolíme, opepříme a proložíme plátky slaniny a kolečky cibule. Celé maso zpevníme pomocí nítě. Spodní část masa osolíme a opepříme. Na rozpáleném tuku ze všech stran maso opečeme. Do nádoby pomalého hrnce vložíme kolečka zbylé cibule, nakrájené očištěné žampiony a na toto lůžko položíme opečené maso. Do výpeku od masa nalijeme vodu, promícháme a tímto výpekem podlijeme maso v nádobě PH. Zapneme na 4 hodiny High. Po uplynutí času maso vyjmeme a omáčku můžeme zahustit hladkou moukou rozmíchanou ve vodě, popř. suchou jíškou - není nutné ;-) Podáváme s oblíbenou přílohou.

Pozn.:
tento pokrm lze samozřejmě připravit i bez "pomalého hrnce" - postup přípravy je stejný, jen maso pečeme přikryté v troubě za občasného podlévání doměkka.


 

Rychlé vyhledávání v receptech:



Často hledané recepty a články: