Vyhledávání:

přehled RSS:
RSS - ZdravaVarecka.cz:   feed-image

RSS - fotogalerie: feed-image
Náhodný obrázek:
obrazek (120).jpg
Naposledy přidáno:
Přidej na:

Jste zde: Hlavní strana Drůbeží maso Kuře na víně

Kuře na víně

Kuře na víně

Suroviny:
1 ks kuřete
250 g cibule šalotka
1 velká cibule
2 ks bobkový list
špetka tymiánu
10 ks jalovce
sůl, ml. pepř
anglická slanina (cca 100 g)
300 ml červeného vína
250 g čerstvých žampionů
3 stroužky česneku
olivový olej

Postup:
Kuře omyjeme, osušíme, naporcujeme. Na pánvičce s oliv. olejem zprudka opečeme kuře ze všech stran. Opečené kuře vyjmeme a vložíme do připraveného pekáčku (v kterém budeme pokrm připravovat v troubě). Porce kuřete opepříme a osolíme. Do výpeku v pánvi vložíme očištěné cibule (velkou cibuli nakrájíme na čtvrtky), žampiony (velké překrojíme na půlky), nakrájenou slaninu, nasekaný česnek, tymián, bobkový list, jalovec. Vše orestujeme. Poté přilijeme do pánve červené víno. Touto směsí polijeme kuřecí maso v pekáčku. Vše ještě osolíme, přikryjeme alobalem a dáme dusit do předehřáté trouby do změknutí masa. Podle potřeby podléváme kuřecím vývarem. Po změknutí masa odstraníme alobal a necháme maso zapéci na "kůrčičku" - případně ještě podlijeme.



 

Drůbež - zdravější varianty z kategorie "Jídla pro štíhlou linii" :-D

Rychlé vyhledávání v receptech:



Často hledané recepty a články: