Vyhledávání:

přehled RSS:
RSS - ZdravaVarecka.cz:   feed-image

RSS - fotogalerie: feed-image
Náhodný obrázek:
obrazek (4).jpg
Naposledy přidáno:
Přidej na:

Jste zde: Hlavní strana -==: JÍDLA PRO ŠTÍHLOU LINII :==- POLÉVKY Rajčatová polévka

Rajčatová polévka

Rajčatová polévka

Suroviny:
8 g olivového oleje - 294,24 kJ
20 g cibule - 31,8 kJ
6 g česnek - 31,15 kJ
100 g pasírovaných rajčat - 94 kJ
400 g konzervovaných rajčat - 376 kJ
30 g celer (bulva) - 55,5 kJ
20 g mrkve - 36 kJ
50 g rajčata čerstvá - 44 kJ
1 zelenin. bujon Alnatura - 120 kJ
špetka tymiánu + bazalky
sůl, pepř, několik kapek sladidla Huxol

Postup:
Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, česnek, přidáme nastrouhanou mrkev, celer a mírně orestujeme. Na zeleninu  přilijeme pasír. rajčata, konzervovaná (posekaná) rajčata a na kostičky nakrájená čerstvá rajčata. Přihodíme bujon, suš. tymián a bazalku, zalijeme trochou vody a vaříme cca 15 minut. Dochutíme solí, pepřem a trochou sladidla. Dozdobíme čerstvou bazalkou. Podáváme s těstovinovou vložkou či trochou vařené rýže.

Průměrná energet. hodnota na 100 g ... 124 kJ

 

Rychlé vyhledávání v receptech:



Často hledané recepty a články: