Vyhledávání:

přehled RSS:
RSS - ZdravaVarecka.cz:   feed-image

RSS - fotogalerie: feed-image
Náhodný obrázek:
obrazek (210).jpg
Naposledy přidáno:
Přidej na:

Jste zde: Hlavní strana Vepřové maso Vepřové po štěpánsku

Vepřové po štěpánsku

Vepřové po štěpánsku

Suroviny:
500 g vepřové plece
1 cibule
70 g angl. slaniny
4 sterilované okurky
2 lžíce plnotučné hořčice
2 vejce vařená na tvrdo (8 minut)
olej
sůl, pepř, špetka mlet. kmínu
špetka sladké papriky
hladká mouka na zahuštění (popř. tmavá jíška suchá)

Postup:
Na oleji si orestujeme pokrájenou cibuli a slaninu, přidáme na kostky nakrájené maso, které také orestujeme. Přidáme ml. kmín, pepř, sl. papriku, hořčici, na kostičky nakrájené 2 okurky. Mírně podlijeme a dusíme, dokud maso nezměkne ( k přípravě lze použít tlakový hrnec). Po změknutí masa přidáme pokrájená vejce, zbylé okurky a omáčku zahustíme záklechtkou (tj. cca 150 ml+2 pol. lžíce hladké mouky - rozmíchat a vlít do vroucí omáčky), popř. použitím suché tmavé jíšky. Promícháme, případně naředíme vývarem. Povaříme cca 10 minut, dochutíme solí a čerstvým pepřem. Podáváme s knedlíkem, rýží .... ;-)



 

Rychlé vyhledávání v receptech:



Často hledané recepty a články: