Vepřové po štěpánsku
Vepřové po štěpánsku
Suroviny:
500 g vepřové plece
1 cibule
70 g angl. slaniny
4 sterilované okurky
2 lžíce plnotučné hořčice
2 vejce vařená na tvrdo (8 minut)
olej
sůl, pepř, špetka mlet. kmínu
špetka sladké papriky
hladká mouka na zahuštění (popř. tmavá jíška suchá)
Postup:
Na oleji si orestujeme pokrájenou cibuli a slaninu, přidáme na kostky nakrájené maso, které také orestujeme. Přidáme ml. kmín, pepř, sl. papriku, hořčici, na kostičky nakrájené 2 okurky. Mírně podlijeme a dusíme, dokud maso nezměkne ( k přípravě lze použít tlakový hrnec). Po změknutí masa přidáme pokrájená vejce, zbylé okurky a omáčku zahustíme záklechtkou (tj. cca 150 ml+2 pol. lžíce hladké mouky - rozmíchat a vlít do vroucí omáčky), popř. použitím suché tmavé jíšky. Promícháme, případně naředíme vývarem. Povaříme cca 10 minut, dochutíme solí a čerstvým pepřem. Podáváme s knedlíkem, rýží .... ;-)

Suroviny:
500 g vepřové plece
1 cibule
70 g angl. slaniny
4 sterilované okurky
2 lžíce plnotučné hořčice
2 vejce vařená na tvrdo (8 minut)
olej
sůl, pepř, špetka mlet. kmínu
špetka sladké papriky
hladká mouka na zahuštění (popř. tmavá jíška suchá)
Postup:
Na oleji si orestujeme pokrájenou cibuli a slaninu, přidáme na kostky nakrájené maso, které také orestujeme. Přidáme ml. kmín, pepř, sl. papriku, hořčici, na kostičky nakrájené 2 okurky. Mírně podlijeme a dusíme, dokud maso nezměkne ( k přípravě lze použít tlakový hrnec). Po změknutí masa přidáme pokrájená vejce, zbylé okurky a omáčku zahustíme záklechtkou (tj. cca 150 ml+2 pol. lžíce hladké mouky - rozmíchat a vlít do vroucí omáčky), popř. použitím suché tmavé jíšky. Promícháme, případně naředíme vývarem. Povaříme cca 10 minut, dochutíme solí a čerstvým pepřem. Podáváme s knedlíkem, rýží .... ;-)

< Předchozí | Další > |
---|
Rychlé vyhledávání v receptech:
Často hledané recepty a články:
- Kuřecí vývar se zeleninou Salát z červené řepy Dušený špenát Slaná listová mřížka Gulášová polévka Houbové špaldoto Myslivecká hlíva Ďobáčky se zeleninovou směsí Pangas rolky s koprovým přelivem Kardinálův řez Babiččin lehký moučník Kuře - pečené v domácí pekárně Pečené kuřecí maso v žampionech Šoulet Cizrnový guláš Cizrna Mungo - Klíčky Fazolová pánev Raffaello řez Krabí salát Pangas rolky s koprovým přelivem Halušky Rozpeky Avokádový salát Cottage salát Dort s mašlí Zapečený lilek Tiramisu po česku Řezy Jadran Červený zelný salát Pizza chleba - pečeno v "domácí pekárně" Květák v nivovém těstíčku Hlívová "dršťková" Cottage salát s těstovinou Plněné žampiony Kus-kus s čerstvými špenátovými listy Tabulka ENERGETICKÝCH hodnot potravin Tabulka hodnot GLYKEMICKÝCH indexů potravin cibuláčky - pikant cibuláčky - jemné kus-kus celozrnný Těstovinový salát s kuřecím masem