Vyhledávání:

přehled RSS:
RSS - ZdravaVarecka.cz:   feed-image

RSS - fotogalerie: feed-image
Náhodný obrázek:
obrazek (33).jpg
Naposledy přidáno:
Přidej na:

Jste zde: Hlavní strana Moučníky Velikonoční tvarohový věnec

Velikonoční tvarohový věnec

Velikonoční tvarohový věnec

Suroviny:
500 g polohrubé mouky
80 g cukru
špetka soli
2 vanilkové cukry
1 prášek do pečiva
1 sáček sušeného droždí (na 500 g mouky)
125 g tuku (Hera ...)
2 žloutky
8 polévk. lžic "Tuzemáku"
citronová kůra z jednoho citronu
250 g měkkého tvarohu
100 g rozinek
cca 200 - 250 ml mléka
bílek na potření těsta
plátky mandlí na ozdobu (není nutné)

Postup:
V misce si smícháme prosátou mouku s cukrem, solí, vanilkovým cukrem, práškem do pečiva a droždím. Rozehřejeme si tuk. V misce si smícháme vychladlý tuk, žloutky, rum, citronovou kůru, měkký tvaroh, rozinky (umyté a namočené nejlépe den předem). Toto vlijeme do misky s moukou a při postupném přilévání mléka (vlažného) zaděláme hladké těsto pomocí měchačky či hnětače. Těsto dáme na teplé místo vykynout. Poté jej rozdělíme na 2 části, vytvarujeme z každé části tři dlouhé prameny, spleteme je v cop a na plechu (vyloženém peč. papírem) vytvarujeme do věnce, konce spojíme lehkým přimáčknutím. Takto připravené (2 věnce) potřeme rozšlehaným bílkem s trochou vody (posypeme mandlemi) a necháme opět kynout cca 20 minut. Vkládáme do středně vyhřáté trouby a pečeme cca 25 minut dozlatova. Při pečení se řídíme zkušenostmi s vlastní troubou.


 

Rychlé vyhledávání v receptech:



Často hledané recepty a články: