Vyhledávání:

přehled RSS:
RSS - ZdravaVarecka.cz:   feed-image

RSS - fotogalerie: feed-image
Náhodný obrázek:
obrazek (212).jpg
Naposledy přidáno:
Přidej na:

Jste zde: Hlavní strana Polévky Kuřecí paprikajda

Kuřecí paprikajda

Kuřecí paprikajda

Suroviny:
Na vývar:
kuřecí maso nebo kostry
cibule, celý pepř

Na přípravu polévky:
olej, cibule, červená paprika (kalifornská), česnek, sl. paprika, lžička uzené papriky, sůl, pepř, chilli, na dochucení dle libosti bujon. kostku, majoránka, petrželka na ozdobu

Zavářka do polévky:
olej, hrubá mouka (asi jeden 200 ml hrnek),1 - 2 vejce

Postup:
Vývar:
Z koster (masa), cibule a celého pepře připravíme vývar (v "papiňáku" cca 25 minut). Po uvaření vyjmeme maso, případně obereme od kosti, vývar slijeme přes sítko.

Zavářka do polévky:
Na trošce oleje osmažíme za stálého míchání hrubou mouku, po jejím zhnědnutí odstavíme. Do směsi přidáme 1 - 2 vejce, mícháme. Utvoří se nám hrudky, které si dáme na talíř, případně je ještě můžeme rozdělit na menší kousky.

Polévka:
Na trošce oleje si osmažíme cibuli, přidáme na kostky nakrájenou červenou papriku a restujeme. Přidáme obrané maso, rozmačkaný česnek, lžíci sladké papriky, lžičku uzené papriky, zalijeme vývarem a provaříme cca 10 minut.

Poté vsypeme do polévky zavářku z hr. mouky, provaříme cca 5 minut. Dochutíme solí, pepřem, maggi (dle libosti), okořeníme chilli, majoránkou a bylinkami.



 

Polévky - zdravější varianty z kategorie "Jídla pro štíhlou linii" :-D

Rychlé vyhledávání v receptech:



Často hledané recepty a články: