Vyhledávání:

přehled RSS:
RSS - ZdravaVarecka.cz:   feed-image

RSS - fotogalerie: feed-image
Náhodný obrázek:
obrazek (118).jpg
Naposledy přidáno:
Přidej na:

Jste zde: Hlavní strana -==: JÍDLA PRO ŠTÍHLOU LINII :==- POLÉVKY Polévka z červené čočky a rajčat

Polévka z červené čočky a rajčat

Polévka z červené čočky a rajčat

Suroviny:
70 g červené čočky
400 g loupaných konzer. rajčat (1 plechovka)
14 g cibule (1 šalotka)
70 g brambor (1 brambora)
lžíce olivového oleje
40 g řapík.celeru (1 řapík)
5 g česneku (1 stroužek)
cca 600 ml zeleninový (kuřecí vývar)
sůl, pepř, špetka tymiánu
na ozdobu petrželka, celerová nať
kdo má rád sladší chuť - několik kapek sladidla Huxol

Postup:

V hrnci na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, po chvíli přidáme nakrájený česnek - necháme jej provonět. Poté zalijeme vše posekanými loupanými rajčaty, vložíme na kostičky nakrájené brambory, osolíme, opepříme, přidáme špetku tymiánu. Zalijeme vývarem.  Uvedeme do varu, občas promícháme. Když brambory začnou měknout, přidáme propláchnutou červenou čočku, nakrájený řapík. celer a vaříme do změknutí čočky (cca 10 minut). Dochutíme petrželkou, celerovou natí, dosolíme dle chuti, případně dosladíme.

Průměrná energetická hodnota na 100 g .... 161 kJ




 

Rychlé vyhledávání v receptech:



Často hledané recepty a články: