Vyhledávání:

přehled RSS:
RSS - ZdravaVarecka.cz:   feed-image

RSS - fotogalerie: feed-image
Náhodný obrázek:
obrazek (115).jpg
Naposledy přidáno:
Přidej na:

Jste zde: Hlavní strana Drůbeží maso Kuře v bylinkové směsi "Vitana Natur"

Kuře v bylinkové směsi "Vitana Natur"

Kuře v bylinkové směsi "Vitana Natur"

Suroviny:
1 kuře (cca 1,3 kg)
400 ml zakysané smetany
250 g tvrdého sýra
2 větší cibule
100 ml vody na přípravu bylink. směsi
špetka tymiánu, sůl, pepř
1 balení "bylinkové kuře" směs na zapékání Vitana Natur

Postup:
Bylinkovou směs na zapékání si rozmícháme ve 100 ml vody, do směsi přidáme 400 ml zakysané smetany (v orig. návodu je jen 200 ml - zdálo se nám to málo ;-) ). Do misky se směsí vložíme omyté, osušené, naporcované kuře (komu vadí kůže, odstraní ji), jemně osolíme, opepříme, přidáme špetku tymiánu a necháme marinovat cca 1 hodinu. Do pekáčku (já jej vyložila peč. papírem) vložíme nakrájenou cibuli na kolečka, na cibulové lůžko položíme namarinované kuře, zalijeme jej zbytkem směsi. Vše vložíme do vyhřáté trouby a pečeme pod alobalem cca 35 minut. Poté alobal odstraníme, pečeme dozlatova a nakonec zasypeme nastrouhaným sýrem a opět zapečeme.
 Při přípravě se řídíme zkušenostmi s vlastní troubou a velikostí porcí kuřete.








 

Drůbež - zdravější varianty z kategorie "Jídla pro štíhlou linii" :-D

Rychlé vyhledávání v receptech:



Často hledané recepty a články: