Kuře v bylinkové směsi "Vitana Natur"
Kuře v bylinkové směsi "Vitana Natur"
Suroviny:
1 kuře (cca 1,3 kg)
400 ml zakysané smetany
250 g tvrdého sýra
2 větší cibule
100 ml vody na přípravu bylink. směsi
špetka tymiánu, sůl, pepř
1 balení "bylinkové kuře" směs na zapékání Vitana Natur
Postup:
Bylinkovou směs na zapékání si rozmícháme ve 100 ml vody, do směsi přidáme 400 ml zakysané smetany (v orig. návodu je jen 200 ml - zdálo se nám to málo ;-) ). Do misky se směsí vložíme omyté, osušené, naporcované kuře (komu vadí kůže, odstraní ji), jemně osolíme, opepříme, přidáme špetku tymiánu a necháme marinovat cca 1 hodinu. Do pekáčku (já jej vyložila peč. papírem) vložíme nakrájenou cibuli na kolečka, na cibulové lůžko položíme namarinované kuře, zalijeme jej zbytkem směsi. Vše vložíme do vyhřáté trouby a pečeme pod alobalem cca 35 minut. Poté alobal odstraníme, pečeme dozlatova a nakonec zasypeme nastrouhaným sýrem a opět zapečeme.
Při přípravě se řídíme zkušenostmi s vlastní troubou a velikostí porcí kuřete.



Suroviny:
1 kuře (cca 1,3 kg)
400 ml zakysané smetany
250 g tvrdého sýra
2 větší cibule
100 ml vody na přípravu bylink. směsi
špetka tymiánu, sůl, pepř
1 balení "bylinkové kuře" směs na zapékání Vitana Natur
Postup:
Bylinkovou směs na zapékání si rozmícháme ve 100 ml vody, do směsi přidáme 400 ml zakysané smetany (v orig. návodu je jen 200 ml - zdálo se nám to málo ;-) ). Do misky se směsí vložíme omyté, osušené, naporcované kuře (komu vadí kůže, odstraní ji), jemně osolíme, opepříme, přidáme špetku tymiánu a necháme marinovat cca 1 hodinu. Do pekáčku (já jej vyložila peč. papírem) vložíme nakrájenou cibuli na kolečka, na cibulové lůžko položíme namarinované kuře, zalijeme jej zbytkem směsi. Vše vložíme do vyhřáté trouby a pečeme pod alobalem cca 35 minut. Poté alobal odstraníme, pečeme dozlatova a nakonec zasypeme nastrouhaným sýrem a opět zapečeme.
Při přípravě se řídíme zkušenostmi s vlastní troubou a velikostí porcí kuřete.



< Předchozí | Další > |
---|
Drůbež - zdravější varianty z kategorie "Jídla pro štíhlou linii" :-D
- Kuřecí prso pečené na rajčatech a bylinkách
- Pestrá pohanková sekaná
- Kuřecí stehno na zelenině
- Kuřecí stehno Gyros s kapkou vína
- Kuřecí sekaná s jablky
- Kuřecí prsa na šarfánu s cuketkou
- Kuřecí maso na čerstvé majoránce
- Kuřecí prso plněné olomouckým tvarůžkem
- Kuřecí guláš se zelím
- Divoká kuřecí prsíčka
- Kuřecí v kapustičkách
- Kuřecí kari s hráškem a smetanou
- Kuřecí rolka s čerstvým špenátem
- Kuře na paprice s kapkou smetany
- Pečené kuřecí maso v žampionech
- Pečené krůtí maso na česneku a pórku
- Kuřecí salát
- Kuřecí rizoto se zeleninou
- Kuřecí špízy se zeleninou
- Zapečené kuřecí maso s brokolicí a mozzarellou
- Kuřecí kapsa s pečenou zeleninou
- Kuře na tymiánu s citronem
- Kuřecí prso se sýrovým sosíkem a fazolkami
- Kuřecí rizoto po srbsku
- Kuřecí prsa na smetaně (bez smetany) :-)
- Kuřecí steak se zeleninou
Rychlé vyhledávání v receptech:
Často hledané recepty a články:
- Kuřecí vývar se zeleninou Salát z červené řepy Dušený špenát Slaná listová mřížka Gulášová polévka Houbové špaldoto Myslivecká hlíva Ďobáčky se zeleninovou směsí Pangas rolky s koprovým přelivem Kardinálův řez Babiččin lehký moučník Kuře - pečené v domácí pekárně Pečené kuřecí maso v žampionech Šoulet Cizrnový guláš Cizrna Mungo - Klíčky Fazolová pánev Raffaello řez Krabí salát Pangas rolky s koprovým přelivem Halušky Rozpeky Avokádový salát Cottage salát Dort s mašlí Zapečený lilek Tiramisu po česku Řezy Jadran Červený zelný salát Pizza chleba - pečeno v "domácí pekárně" Květák v nivovém těstíčku Hlívová "dršťková" Cottage salát s těstovinou Plněné žampiony Kus-kus s čerstvými špenátovými listy Tabulka ENERGETICKÝCH hodnot potravin Tabulka hodnot GLYKEMICKÝCH indexů potravin cibuláčky - pikant cibuláčky - jemné kus-kus celozrnný Těstovinový salát s kuřecím masem