Vyhledávání:

přehled RSS:
RSS - ZdravaVarecka.cz:   feed-image

RSS - fotogalerie: feed-image
Náhodný obrázek:
obrazek (212).jpg
Naposledy přidáno:
Přidej na:

Jste zde: Hlavní strana Omáčky Rajčatová omáčka (Rajská)

Rajčatová omáčka (Rajská)

Rajčatová omáčka (Rajská)

Suroviny:
1 mrkev (cca 60 g z každé zeleniny)
1 petržel
kousek celeru
cibule
250 g drcených rajčat
400 g loupaných konzervovaných rajčat
asi 3 polévk. lžíce hladké mouky
olej (máslo, Rama Culinesse)
koření: 2 bobkové listy, 5 ks hřebíčku, špetka skořice, 1 lžička sladké papriky, špetka tymiánu
1 chemicky neošetř. citron -  Bio (nebo velmi dobře umytý)
asi 1 litr masového vývaru
sůl, cukr

Postup:
Na oleji orestujeme nastrouhanou zeleninu, poté přidáme provonět nakrájenou cibulku, promícháme. Přidáme pol. lžíci cukru a necháme zkaramelizovat. Vše zasypeme moukou, zarestujeme, přidáme koření. Do tohoto základu vlijeme drcená rajčata spolu s posekanými loupanými rajčaty. Osolíme. Prošleháme, zalijeme vývarem (zde se řídíme tím, jak máme rádi hustou omáčku) a za stálého míchání uvedeme do varu. Vaříme zvolna 20 minut, občas promícháme. Poté dochutíme dle libosti solí, cukrem, troškou strouhané kůry z citronu. Omáčku propasírujeme přes sítko (lze použít ponorný mixer), uvedeme do varu a krátce povaříme.





 

Rychlé vyhledávání v receptech:



Často hledané recepty a články: