Vyhledávání:

přehled RSS:
RSS - ZdravaVarecka.cz:   feed-image

RSS - fotogalerie: feed-image
Náhodný obrázek:
obrazek (204).jpg
Naposledy přidáno:
Přidej na:

Jste zde: Hlavní strana Polévky Vývar z vepřových kostí se zeleninou

Vývar z vepřových kostí se zeleninou

Vývar z vepřových kostí se zeleninou

Suroviny:

na vývar:
vepřové kosti (např. od krkovice, kotlety)
1 malá cibulka
6 kuliček celého pepře

zeleninová vložka:
1 mrkev
1 petržel (pastiňák)
kousek celeru
1 jarní cibulka
stroužek česneku
možno přidat i jinou zeleninu - já jsem vhodila 3 ks nakrájených růžiček kapusty ;-)

na dochucení:
sůl, mletý pepř, libeček (může být i sušený)
petrželová nať
kdo má rád bujon či Maggi - může přidat

na vaření:
tlakový hrnec - pokud nejste vlastníkem - vaříte kosti, pomalým varem alespoň 2 - 3 hodiny v klasickém hrnci :-)

Postup:
Do hrnce vložíme kosti, cibuli, celý pepř, zalijeme studenou vodou a dáme vařit (podle nádoby - buď do tlakového hrnce, nebo klasického hrnce). Po uplynutí času na vaření vyjmeme kosti z hrnce, vývar slijeme přes sítko do jiné nádoby. Do hrnce s vývarem přidáme nakrájenou zeleninu (bujon) a uvaříme ji do změknutí . Já mám ráda, když je zelenina tzv. na skus - není úplně rozvařená. Dosolíme, opepříme. Chvilku povaříme.  Nakonec vhodíme nasekanou petrželovou nať, libeček. Pokud na kostech bylo masíčko - můžeme jej z kostí obrat a vložit zpět do vývaru.

S tímto vývarem můžeme podávat jakoukoliv zavářku - knedlíčky, těstoviny, ....
Pokud dáváme jako vložku do polévky těstovinu - vaříme jí vždy zvlášť - nedáváme vařit do polévky - z polévky by byla později "slizká kaše". Uvařenou těstovinu vkládáme do talíře a poléváme vývarem se zeleninou.



 

Polévky - zdravější varianty z kategorie "Jídla pro štíhlou linii" :-D

Rychlé vyhledávání v receptech:



Často hledané recepty a články: