Vyhledávání:

přehled RSS:
RSS - ZdravaVarecka.cz:   feed-image

RSS - fotogalerie: feed-image
Náhodný obrázek:
obrazek (152).jpg
Naposledy přidáno:
Přidej na:

Jste zde: Hlavní strana Vepřové maso Vepřové kotlety v sardelkách

Vepřové kotlety v sardelkách

Vepřové kotlety v sardelkách

Suroviny:
6 vepřových kotlet (já měla vykostěné)
5 ks sardelek v oleji
2 lžičky sardelové pasty
40 g másla
šťáva z 1/2 citronu
2 lžíce kaparů
1 lžíce worcestershire omáčky Heinz
sůl, pepř
Rama Culinesse na opečení masa
hl.mouka na poprášení masa + 1 lžíce na zahuštění výpeku
bujon na podlití

Postup:
V misce si rozetřeme máslo se sardel. pastou a sardelkami. Kotlety naklepeme, na několika místech kraje nařízneme. Poté kotlety mírně posolíme, opepříme a lehce poprášíme hladkou moukou po obou stranách. V hluboké pánvi na tuku je zprudka opečeme.  Maso vyjmeme na talíř. Do výpeku dáme sardel. máslo, lžíci hladké mouky, zarestujeme a podlijeme trochou vývaru, přidáme citr. šťávu, worcester. Vše rozmícháme. Vložíme zpět opečené maso, dusíme pod pokličkou (případně ještě podlijeme) asi 10 minut doměkka. Ke konci dušení do omáčky přisypeme kapary. Omáčku dle chuti dosolíme - POZOR - sardelová pasta je slaná - proto se solí velmi opatrně.



 

Rychlé vyhledávání v receptech:



Často hledané recepty a články: