Vyhledávání:

přehled RSS:
RSS - ZdravaVarecka.cz:   feed-image

RSS - fotogalerie: feed-image
Náhodný obrázek:
obrazek (64).jpg
Naposledy přidáno:
Přidej na:

Jste zde: Hlavní strana -==: JÍDLA PRO ŠTÍHLOU LINII :==- DRŮBEŽ Divoká kuřecí prsíčka

Divoká kuřecí prsíčka

Divoká kuřecí prsíčka

.... a nebo "variace na svíčkové téma"

Suroviny:
214 g kuřecího masa (prsa) - 984,4 kJ
37 g petržel - 97,68 kJ
38 g celer - 70,3 kJ
27 g cibule - 42,93 kJ
34 g mrkev - 61,2 kJ
2 bobkové listy, 5 kuliček černého pepře
5 kuliček nového koření, 5 kuliček jalovce
špetka tymiánu, sůl
5 g Rama Culinesse - 135 kJ
7 g hořčice dia Boneco - 26,75 kJ
7 g špaldová celozrn. mouka - 115,64 kJ
150 ml polotuč. mléka - 285 kJ
50 g jogurt Silueta Olma - 97,5 kJ

Postup:
V hrnci s nepřil. povrchem opečeme na tuku kuřecí prsa (rozkrojila jsem si jej na 3 ks), odložíme je na talíř. Do výpeku vložíme nastrouhanou mrkev, celer, petržel, nakrájenou cibulku, koření a necháme chvíli restovat (pokud se nám zelenina přichytává, podlijeme kapkou vody). Poté přidáme mouku, zarestujeme, hořčici a podlijeme vodou (cca 200 ml). Vložíme zpět maso, osolíme a vaříme do jeho změknutí. Maso vyjmeme opět na talířek. Do hrnečku si naběračkou odebereme trochu vařícího zelenin. základu, rozmícháme v něm jogurt, mléko a toto vlijeme zpět do omáčky. Ponorným mixerem omáčku promixujeme. Propasírujeme vše přes sítko zpět do hrnce, vložíme maso, dochutíme a chvilku povaříme. Můžeme mírně dosladit sladidlem Huxol.

Tip:
na koření lze použít i sáčky z gázy či "vajíčka" na vaření čaje - tímto odpadá "lovení koření" v omáčce - koření mi nevadí, vše promixuji a poté propasíruji ;-).  Omáčky tohoto typu je dobré připravit den předem, do druhého dne se chutě spojí ;-)

Energetická hodnota omáčky s masem je ... 1 916,4 kJ .... toto množství odpovídá cca 2-3 porcím - tudíž dělíme počtem porcí  ;-)



 

Rychlé vyhledávání v receptech:



Často hledané recepty a články: