Vyhledávání:

přehled RSS:
RSS - ZdravaVarecka.cz:   feed-image

RSS - fotogalerie: feed-image
Náhodný obrázek:
obrazek (162).jpg
Naposledy přidáno:
Přidej na:

Jste zde: Hlavní strana Polévky Gumbo - Kreolská polévka

Gumbo - Kreolská polévka

Gumbo - Kreolská polévka

Suroviny:
1/2 kuřete
1 klobása (tvrdší typ)
1 cibule
řapíkatý celer - 3 řapíky
1 bílá paprika
4 stroužky česneku
špetka tymiánu a suš. bazalky
špetka drc. červeného pepře
2 bobkové listy
2 - 3 lžíce hladké mouky
olej, sůl (bujon.kostka)
1 sáček uvařené rýže Parboiled
jarní cibulka a čerstvá bazalka na ozdobu

Postup:
Na pánvičce s olejem opečeme naporcované kuře spolu s nakrájenou klobásou. Toto přendáme do jiného hrnce, zalijeme vodou a uvedeme do varu. Na zbylém oleji z kuřete a klobásy orestujeme nakrájenou cibuli, papriku, řap. celer a česnek, přidáme tymián, suš. bazalku, červený pepř, bobkový list, promícháme a vložíme do hrnce s vývarem a masem.Mírně osolíme (můžeme přidat bujon. kostku). Uvedeme vše do varu,  necháme vařit. Mezitím si na oleji připravíme z hladké mouky tmavou jíšku, kterou (prochladlou) vlijeme do hrnce s masem asi v polovině vaření a provaříme spolu s ostatními surovinami (cca 10 minut). Ke konci vaření vložíme rýži, dochutíme jarní cibulkou, čerstvou bazalkou, popř. dosolíme.
Délka vaření se zde odvíjí od velikosti kuřete ;-)

Zdroj: Prima vařečka - P. Stupka



 

Polévky - zdravější varianty z kategorie "Jídla pro štíhlou linii" :-D

Rychlé vyhledávání v receptech:



Často hledané recepty a články: