Vyhledávání:

přehled RSS:
RSS - ZdravaVarecka.cz:   feed-image

RSS - fotogalerie: feed-image
Náhodný obrázek:
obrazek (211).jpg
Naposledy přidáno:
Přidej na:

Jste zde: Hlavní strana Pomalý hrnec Protýkaná vepřová plec

Protýkaná vepřová plec

Protýkaná vepřová plec

(připraveno v "pomalém hrnci" = PH)

Suroviny:
1 kg vepřové plece
3 slabé klobásky
2 mrkve
olej, pikantní hořčice
citronový pepř
sůl
cibule - jarní cibulka
200 ml vody

Postup:
Maso pomocí nože protkneme klobásou a mrkví (nakrájenou na menší klínky), potřeme hořčicí, okořeníme. V kameninové nádobě PH na oleji opečeme ze všech stran. Takto se nám maso zatáhne a zůstane šťavnaté. Maso vyndáme na talíř, na dno kamenin. nádoby vložíme nakrájenou cibuli, zbytek mrkve a klobásy. Maso vložíme zpět, ze všech stran osolíme a podlijeme 200 ml vody. Pomalý hrnec zapneme na 4 hodiny High. Po skončení cyklu můžeme výpek lehce zahustit  - NENÍ nutné!
Maso po chvilce pokrájíme na plátky, podáváme s brambor. kaší, knedlíkem .......

Poznámka:

Pokud vlastníte kamenin. nádobu - pokrm připravujete na začátku na přímém plameni. Pokud máte keramickou nádobu - maso opečete na pánvičce a přendáte do PH. Pokud nevlastníte PH - lze tento pokrm připravit samozřejmě i v troubě - měli bychom maso zakrýt alu-folií a průběžně podlévat během pečení.







 

Rychlé vyhledávání v receptech:



Často hledané recepty a články: