Vyhledávání:

přehled RSS:
RSS - ZdravaVarecka.cz:   feed-image

RSS - fotogalerie: feed-image
Náhodný obrázek:
obrazek (184).jpg
Naposledy přidáno:
Přidej na:

Jste zde: Hlavní strana -==: JÍDLA PRO ŠTÍHLOU LINII :==- TĚSTOVINY Zeleninový celozrnný kus-kus s cibuláčky

Zeleninový celozrnný kus-kus s cibuláčky

Zeleninový celozrnný kus-kus ("cous cous") s cibuláčky

Suroviny:
na přípravu Kus-kusu:

100 g celozrnného kus-kusu - 1 498 kJ
1 g oliv. oleje - 36,78 kJ
100 ml vody
1/2 lžičky soli

na zelenin. směs:
60 g brokolice - 72,6 kJ
10 g jarní cibulky - 15,9 kJ
20 g strouhané mrkve - 36 kJ
4 g petržel. nať - 9,72 kJ
1 g oliv. oleje - 36,78 kJ
sůl
50 ml vody

Postup:
příprava kuskusu
Vodu s olejem a solí uvedeme do varu, přidáme kus-kus, stáhneme z kamen. Necháme 2 minut stát. Po 2 minutách dáme opět na kamna a pomocí vidličky načechráváme - až je kus-kus sypký. Poté použijeme dále k přípravě pokrmu.
 
zeleninová směs:
Brokolici blanšírujeme ve vroucí vodě 1 minutu.
Na pánev stříkneme olej, přidáme pokrájenou jar. cibulku a orestujeme. Přidáme brokolici, vodu, sůl a podusíme asi 2 minutky. Do vypnuté směsi přidáme nastrouhanou mrkev, nasekanou petrželku a vše promícháme s připraveným kus-kusem.

Podáváme se zeleninovým salátem a CIBULÁČKY - PIKANT (nebo CIBULÁČKY - JEMNÉ), nebo jako samostatný pokrm.

Energetická hodnota takto připraveného kus-kusu (bez cibuláčků) je na 100 g ...... 581 kJ



 

Rychlé vyhledávání v receptech:



Často hledané recepty a články: