Vyhledávání:

přehled RSS:
RSS - ZdravaVarecka.cz:   feed-image

RSS - fotogalerie: feed-image
Náhodný obrázek:
obrazek (57).jpg
Naposledy přidáno:
Přidej na:

Jste zde: Hlavní strana Drůbeží maso Kuře na medu, zázvoru a česneku

Kuře na medu, zázvoru a česneku

Kuře na medu, zázvoru a česneku

Suroviny:
1 kuře

Marináda:
50 g strouhaného čerstvého zázvoru
60 g medu (tekutého)
1/2 citronu (šťáva)
2 lžíce javorového sirupu
2 lžíce sojové omáčky
4 stroužky česneku
2 chilli papričky
sůl
3 lžíce olivového oleje

Postup:
V misce smícháme všechny suroviny na marinádu, kuře omyjeme, osušíme - u páteře rozkrojíme a zploštíme (viz foto). U prsou a stehen opatrně (pomocí ruky) oddělíme kůži od masa a vetřeme marinádu pod kůži na maso. Poté celé kuře nožem propícháme a potřeme marinádou i na povrchu. Necháme marinovat alespoň 2 hodiny. Do pekáče nalijeme trochu vody, vložíme rošt, na který položíme marinované kuře a vše dáme péci do trouby na cca 1 hodinu. Během pečení maso potíráme zbylou marinádou, případně výpečkem z pekáčku. Čas pečení záleží na velikosti kuřete.





 

Drůbež - zdravější varianty z kategorie "Jídla pro štíhlou linii" :-D

Rychlé vyhledávání v receptech:



Často hledané recepty a články: