Vyhledávání:

přehled RSS:
RSS - ZdravaVarecka.cz:   feed-image

RSS - fotogalerie: feed-image
Náhodný obrázek:
obrazek (34).jpg
Naposledy přidáno:
Přidej na:

Jste zde: Hlavní strana Omáčky Křenová omáčka

Křenová omáčka

Křenová omáčka

Suroviny:
3 lžíce Rama Culinesse nebo olej
2-3 lžíce hladké mouky
na dochucení - sůl, citron (ocet), cukr
200 g - 250 g čerstvý strouhaný křen
250 ml smetany na vaření
masový vývar (bujon. kostka) - množství podle hustoty omáčky
200 ml mléka

Postup:
Do hrnce na rozehřátý tuk dáme mouku, upražíme jíšku do světlehněda, zalijeme ji mlékem, vývarem a metličkou rozmícháme (aby se nevytvořily pucky ;-)). Vše provaříme cca 15 minut za občasného promíchání. Poté přidáme (očištěný) nastrouhaný křen, pro zjemnění omáčky přidáme smetanu, dochutíme solí, citronem (octem), cukrem a ještě chvilku (2-3 minutky) povaříme. Podáváme s uvařeným masem - nejlépe uzeným ;-)


 

Rychlé vyhledávání v receptech:



Často hledané recepty a články: