Vyhledávání:

přehled RSS:
RSS - ZdravaVarecka.cz:   feed-image

RSS - fotogalerie: feed-image
Náhodný obrázek:
obrazek (103).jpg
Naposledy přidáno:
Přidej na:

Jste zde: Hlavní strana Polévky Hrstková polévka

Hrstková polévka

Hrstková polévka

Suroviny:
1 mrkev
1 petržel
plátek celeru
1 malá cibulka
2-3 brambory
3 stroužky česneku
hrst - čočky, hrachu, fazolí, krup
bujon kostka
2 lžíce - olej (Rama Culinesse)
2 lžíce hladké mouky
sůl, pepř, majoránka, libeček
bujon (nebo vývar z masa)

Postup:
Den předem (večer ;-)) si namočíme luštěniny (každou do zvláštního hrnku) a kroupy. Druhý den vodu slijeme (zalijeme s ní květiny-velmi dobré hnojivo) a dáme luštěniny a kroupy uvařit (opět každou v jiném hrnku). Luštěniny vaříme předem mimo polévku z důvodu délky vaření - každá luštěnina potřebuje jinou dobu a my nechceme luštěniny rozvařené. Kroupy po uvaření slijeme přes sítko a několikrát propláchneme ve studené vodě - odstraníme tímto šlem, který by v polévce nebyl chutný.

Do hrnce s vývarem (kdo je příznivcem vývaru z luštěnin - použije vývar z jejich vaření - já jsem použila masový vývar z kuřete) dáme pokrájené brambory, mrkev, petržel, celer, cibuli, česnek a uvedeme vše do varu. Do vroucí polévky dáme připravenou jíšku z hladké mouky a tuku. Občas promícháme.  Vše povaříme do změknutí zeleniny. Poté přidáme připravené luštěniny a kroupy, dochutíme solí, pepřem a povaříme asi 2 minuty. Nakonec okořeníme majoránkou, libečkem.

Pro neznalé - Jak na jíšku ?

Do malého hrnku dáme olej (Rama Culinesse), necháme rozehřát a přidáme hladkou mouku. Mícháme do jejího zezlátnutí. Záleží na tom, jak tmavou jíšku potřebujeme do pokrmu - do této polévky dáváme jíšku světlehnědou ;-)


 

Polévky - zdravější varianty z kategorie "Jídla pro štíhlou linii" :-D

Rychlé vyhledávání v receptech:



Často hledané recepty a články: