Vyhledávání:

přehled RSS:
RSS - ZdravaVarecka.cz:   feed-image

RSS - fotogalerie: feed-image
Náhodný obrázek:
obrazek (57).jpg
Naposledy přidáno:
Přidej na:

Jste zde: Hlavní strana Polévky Krémová kuřecí polévka s hráškem

Krémová kuřecí polévka s hráškem

Krémová kuřecí polévka s hráškem

Suroviny
na vývar:

1 - 2 kuřecí skelety
cibule
4 ks celého pepře

Do tlakového hrnce vložíme kuř. skelety, cibuli, pepř, zalijeme studenou vodou a dáme vařit (od začátku varu) na cca 25 minut. Poté vývar slijeme přes sítko do jiné nádoby, ze skeletů obereme maso, které dále použijeme do polévky dle návodu níže.

na polévku:
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
1 menší cibule
1 stroužek česneku
1 1/2 lžíce hladké mouky
1 plechovka steril. hrášku
200 ml 10% smetany na vaření
1 slepičí bujon
2 lžíce oleje + kousek másla
sůl, pepř
petrželka (nať), libeček

Postup:
Zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle (mrkev, celer, petržel). Na oleji a másle zeleninu osmažíme. Po chvilce přídáme pokrájený česnek a cibuli, necháme také lehce osmažit. Do zelenin. základu dáme mouku, kterou opražíme a zalijeme vývarem z masa. Za občasného míchání uvedeme do varu. Po chvilce vaření přidáme maso ze skeletů, bujon a ponorným mixerem polévku rozmixujeme. Polévku uvedeme opět do varu, vlijeme smetanu, dosolíme, opepříme, vložíme hrášek (bez nálevu). Vše ještě povaříme cca 2 minuty. Dochutíme posekanými bylinkami (libeček, petrželka). Podáváme s opečenými krutony.


Zdroj Krémová kuřecí polévka s hráškem

 

Polévky - zdravější varianty z kategorie "Jídla pro štíhlou linii" :-D

Rychlé vyhledávání v receptech:



Často hledané recepty a články: