Vyhledávání:

přehled RSS:
RSS - ZdravaVarecka.cz:   feed-image

RSS - fotogalerie: feed-image
Náhodný obrázek:
obrazek (170).jpg
Naposledy přidáno:
Přidej na:

Jste zde: Hlavní strana Moučníky Raffaello řez

Raffaello řez

Raffaello řez

Suroviny:
Posyp na moučník:
1 hrnek kokosu (strouhaného)
1/2 hrnku cukru (krystal)

Na polití moučníku po upečení:
1 1/2 šlehačky (celkem asi 350 ml)

Těsto:
1 hrnek mléka (odtučněného)
2 ks vejce
2 hrnky polohr. mouky (možno nahradit jeden hrnek špaldovou moukou)
1/2 hrnku cukru (krystal)
1/2 hrnku oleje
1 prášek do pečiva
1 vanilk. cukr

Postup:
Posypku na moučník si rozmícháme v misce.
Do víčka šlehačky (pokud máte kelímek s hliníkovým víčkem) vytvoříme jehlou několik direk, tím vznikne takový "kropáček", lépe se pak upečený moučník polévá.

Do misky rozklepneme vejce, které s cukrem ušleháme do pěny. Přidáme olej, vodu, opět šleháme. Nakonec přidáme přesátou mouku s práškem do pečiva, vanilk. cukr, promícháme a nalijeme na plech (vyložený peč. papírem, nebo vymazaný tukem a vysypaný moukou).
Takto připravené těsto posypeme "posypkou" -  směsí kokosu a cukru. Dáme péci do předehřáté trouby asi na 180°C, přibližně 20 minut - musíme moučník hlídat, aby se nespálil kokos - moučník musí být na povrchu růžový !!
Po vyndání z trouby ještě horký moučník polijeme připravenou šlehačkou, můžeme dozdobit čokoládovou polevou.


Zdroj Raffaello řez

 

Rychlé vyhledávání v receptech:



Často hledané recepty a články: