Vyhledávání:

přehled RSS:
RSS - ZdravaVarecka.cz:   feed-image

RSS - fotogalerie: feed-image
Náhodný obrázek:
obrazek (39).jpg
Naposledy přidáno:
Přidej na:

Jste zde: Hlavní strana -==: JÍDLA PRO ŠTÍHLOU LINII :==- OSTATNÍ Houbové špaldoto

Houbové špaldoto

Houbové špaldoto

Suroviny:
1 balení "Zeleninového špaldota" (viz foto)
s kořením - 2 418,5 kJ

Zdroj Houbové špaldoto

162 g žampionů (očištěných)
1 lžíce olivového oleje
10 g cibule
stroužek česneku
sůl, pepř
asi 650 ml vody

Postup:
Špaldoto připravíme podle návodu na krabičce, já přidávám 600 ml vody. Než se špalda uvaří, připravíme si směs z hub - pokrájené žampiony vložíme do pánvičky s olejem a cibulkou, přidáme česnek, sůl, pepř a asi 5 minut podusíme. Můžeme lehce podlít. Poté houbovou směs promícháme s uvařeným špaldotem. Podáváme se zeleninovým salátem.

Průměrná energetická hodnota pokrmu na 100 g ...... 332 kJ

Co je to ŠPALDA ?
Špalda je stará odrůda pšenice, která ještě na počátku 20. století patřila mezi nejhojněji pěstované druhy obilí. Podle sv. Hildegardy (řeholnice a léčitelka) je špalda nejlepší obilninou k vaření i pečení, buduje člověku dobré svaly a dává dobrou krev, uvolněnou mysl a radost. Obsahuje vysoký podíl bílkovin, kvalitní tuk s vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin, sacharidy, významné minerály (hořčík, vápník, draslík, fosfor, zinek) a vitamíny - především skupiny B. Vláknina podporuje trávení a střevní peristaltiku. Špalda Vás okouzlí svou výjmečnou oříškovou příchutí.
(dle www. probio. cz)



Zdroj Houbové špaldoto

 

Rychlé vyhledávání v receptech:



Často hledané recepty a články: