Vyhledávání:

přehled RSS:
RSS - ZdravaVarecka.cz:   feed-image

RSS - fotogalerie: feed-image
Náhodný obrázek:
obrazek (132).jpg
Naposledy přidáno:
Přidej na:

Jste zde: Hlavní strana -==: JÍDLA PRO ŠTÍHLOU LINII :==- TĚSTOVINY Kus-kus s čerstvými špenátovými listy

Kus-kus s čerstvými špenátovými listy

Kus-kus ("cous cous") s čerstvými špenátovými listy

počítáno na cca 6 velkých porcí

Suroviny:
440 g kus-kus - 4 544 kJ
12 g oliv. oleje - 441,36 kJ
lžička soli

450 g čerstvého špenátu - 616,5 kJ
11 g česneku - 68,53 kJ
2 g oliv. oleje - 73,56 kJ
17 g cibule - 27,03 kJ
sůl, několik kapek citronu, pepř

Příprava kus-kusu:
440 g vody uvedeme do varu, přidáme sůl, odstavíme z kamen, přidáme olej, přisypeme kus-kus, promícháme, přikryjeme pokličkou a necháme 2 minuty stát. Po 2 minutách dáme opět na kamna, zahříváme a zároveň pomocí vidličky pročechráváme, dokud není kus-kus sypký. Poté smícháme s připraveným špenátem.

Příprava špenátu:
Ze špenát. listů odstraníme stonky, špenát promyjeme. Do pánve (nejlepší je WOK) dáme olej, nakrájenou cibuli a česnek, po zesklovatění přidáme potrhané listy špenátu, posolíme, opepříme a prohodíme ve woku. Když listy zavadnou - přidáme několik kapek citronu, opět prohodíme a smícháme s připraveným kus-kusem.

Energ. hodnota na  100 g ..... 422 kJ

pozn.: kus-kus je potravina z vysokým glykemickým indexem, proto je nutno jej konzumovat pouze "jednou za čas" v malých porcích.


Zdroj Kus-kus s čerstvými špenátovými listy


Zdroj Kus-kus s čerstvými špenátovými listy

 

Rychlé vyhledávání v receptech:



Často hledané recepty a články: