Vyhledávání:

přehled RSS:
RSS - ZdravaVarecka.cz:   feed-image

RSS - fotogalerie: feed-image
Náhodný obrázek:
obrazek (118).jpg
Naposledy přidáno:
Přidej na:

Jste zde: Hlavní strana Přílohy Halušky

Halušky

Halušky

Suroviny:
400 g hrubé mouky
150 g hladké mouky
1 vejce
390 - 400 ml studené vody

Postup:
Nejprve si dáme vařit do velkého hrnce osolenou vodu.
Do mísy si navážíme obě mouky, ve skleničce si rozmícháme s troškou vody vejce a přidáme do mouky.Promícháme a postupně doléváme vodu. Utvoříme hladké těsto, které přes sítko na halušky (noky) protlačíme do vroucí vody.
Halušky jsou hotové, když vyplavou na povrch, poté je ještě minutu povaříme. Sítkem vylovíme a přendáme do mísy, zalijeme olejem.

Podáváme jako přílohu třeba k pečenému masu - viz "Pečené krůtí maso na česneku a pórku", nebo jako přílohu ke každé omáčce, kterou podáváme s těstovinou.

Pokud jste hledali pod výrazem "Halušky" noky uvařené z brambor musíte kliknout na "Střapačky..."


Zdroj Pečené krůtí maso na česneku a pórku

 

Rychlé vyhledávání v receptech:



Často hledané recepty a články: