Vyhledávání:

přehled RSS:
RSS - ZdravaVarecka.cz:   feed-image

RSS - fotogalerie: feed-image
Náhodný obrázek:
obrazek (103).jpg
Naposledy přidáno:
Přidej na:

Jste zde: Hlavní strana Brambory Střapačky se zelím

Střapačky se zelím

Střapačky se zelím

Suroviny:
Střapačky:
820 g brambor (oloupaných) (nejlépe typ A)
200 g polohr. mouky
50 - 60 g hladké mouky- přidáme tolik mouky, aby nám vzniklo ne moc řídké těsto, které nebude samo protékat přes haluškárnu

Zelná směs:
500 g kys. zelí
olej
1 cibule
sůl, pepř, cukr, ml. kmín
ang. slanina (není nutná)

Postup:

Střapačky:
Nejprve si dáme vařit osolenou vodu do většího hrnce. Oloupané brambory si nastrouháme na struhadle (já používám mixer). Do brambor přidáme obě mouky, promícháme. Přes sítko "haluškárnu" protlačujeme těsto do vroucí vody, uvedeme do varu, necháme asi 1 - 2 minut vařit a sítkem vybereme střapačky z hrnce. Vybrané střapačky vložíme do připravené zelné směsi.

Zelná směs:
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme (pokud chceme) pokrájenou angl. slaninu, rozškvaříme ji, poté přidáme slité, pokrájené kys. zelí, osolíme, opepříme, dochutíme cukrem, mírně podlijeme (asi 200 ml) a dusíme cca 5 minut. Zelí musí být uvařené "na skus" - nemělo by být rozvařené. Směs ještě můžeme dochutit. Nezahušťujeme.

Promícháme zel. směs se střapačkami. Můžeme podávat ještě s kouskem uzeného masa, či opečenou domácí klobásou.

Pokud jste hledali pod výrazem "Střapačky..." noky uvařené z mouky bez brambor musíte kliknout na "Halušky"


Zdroj střapačky se zelím


Zdroj střapačky se zelím


Zdroj střapačky se zelím

 

Rychlé vyhledávání v receptech:



Často hledané recepty a články: