Vyhledávání:

přehled RSS:
RSS - ZdravaVarecka.cz:   feed-image

RSS - fotogalerie: feed-image
Náhodný obrázek:
obrazek (136).jpg
Naposledy přidáno:
Přidej na:

Jste zde: Hlavní strana Přílohy Kynuté knedlíky

Kynuté knedlíky

Kynuté knedlíky

Suroviny:
240 g hrubé mouky
200 g polohrubé mouky
1 sušené droždí (na 500 g mouky)
špetka cukru
půl lžičky soli
1 vejce
asi 270 ml vody (záleží na savosti mouky)

Postup:
Do mísy si navážíme obě mouky, přidáme sůl, cukr, droždí,
promícháme, dále přidáme vejce, vodu a zaděláme.
Já na zadělávání používám ruční elektrický mixer, lze i měchačkou.
Těsto je dobře zadělané, pokud se nelepí na strany mísy a tvoří bubliny.

Hmotu necháme vykynout (až zdvojnásobí svoji velikost), poté na pomoučený
vál těsto rozdělíme na 3 díly, z kterých utvoříme šišky a necháme asi 10-15 minut
ještě kynout.
Připravíme si hrnec s vodou (můžeme mírně osolit), a uvedeme do varu. Poté vložíme do
vroucí vody vykynuté šišky. Je důležité, aby při vkládání do vody došlo k otočení šišky -
- tzn. strana, která kynula nahoře, byla vložena do vody dolů.
Vaříme cca 14 minut - po 6 minutách otočíme.

Kdo nemá odvahu hodit knedlík do vody, může jej uvařit na páře - tzn. na pařáčku, pod kterým
je trocha vody, samozřejmě přiklopí hrnec.

Při vyndavání ihned propícháme dlouhou vidličkou nebo špejlí ze všech stran, aby
pára mohla uniknout a nedošlo k sražení knedlíku.
Poté knedlík rozkrájíme nití a servírujeme.

Zdroj kynuté knedlíky


Zdroj kynuté knedlíky


Zdroj kynuté knedlíky


Zdroj kynuté knedlíky

 

Rychlé vyhledávání v receptech:



Často hledané recepty a články: