Vyhledávání:

přehled RSS:
RSS - ZdravaVarecka.cz:   feed-image

RSS - fotogalerie: feed-image
Náhodný obrázek:
obrazek (3).jpg
Naposledy přidáno:
Přidej na:

Jste zde: Hlavní strana Polévky Gulášová polévka

Gulášová polévka

Gulášová polévka
- polévka je připravovaná v tlakové hrnci (papiňáku)

Suroviny:

400 g vepř. masa (nejlepší je půl na půl s hovězím)
2 cibule (střední velikosti)
sádlo (olej)
6 stroužků česneku
6 brambor (střední velikosti)
sl. paprika, pál. paprika, koření na guláš
sůl, pepř, kmín (drcený), majoránka,
bujon kostka, maggi (na dochucení)
hladká mouka

Postup:

Do hrnce dáme na olej (sádlo) zpěnit cibuli nakrájenou na kostičky,
přidáme na kostky nakrájené maso, opékáme, přidáme nadrcený (nakrájený najemno)
česnek a po vypečení šťávy na tuk, přidáme obě papriky, gul. koření, kmín, podlijeme.
Pokud se nám maso jemně připeklo ke dnu hrnce, vše vařečkou odstraníme, vývar bude
kvalitnější.
Pozor, ať se nám paprika nepřipálí - poté hořkne. Přidáme bujonovou kostku, brambory
nakrájené na kostičky, múžeme ještě přidat vodu a zavřeme tlak. hrnec. Množství vody
se řídí podle toho, jak máte rádi hustou polévku.
Vaříme cca 35 minut.
Po vypuštění tlaku z hrnce, otevřeme, zahustíme tzv. záklotkou.
Záklotku uděláme tak, že v trošce vody (100 ml) rozšleháme asi 3 zarovnané lžíce hladké mouky,
vlijeme za stálého míchání do vroucí polévky a provaříme asi 10 minut. Dochutíme majoránkou,
maggi, popř. libečkem.

Tip:
 pokud máte doma vepř. kosti, popř. morkové kosti, vložte do papiňáku spolu s polévkou.
Vývar bude mít lepší kvalitu. Poté samozřejmě kosti vyjmeme z polévky ;-)

Zdroj guláš.polévka
 

Polévky - zdravější varianty z kategorie "Jídla pro štíhlou linii" :-D

Rychlé vyhledávání v receptech:



Často hledané recepty a články: