Vyhledávání:

přehled RSS:
RSS - ZdravaVarecka.cz:   feed-image

RSS - fotogalerie: feed-image
Náhodný obrázek:
obrazek (18).jpg
Naposledy přidáno:
Přidej na:

Jste zde: Hlavní strana

Nejhledanější recepty:

Zkuste také třeba:

Velmi oblíbené recepty:

VÍTEJTE
Na těchto stránkách najdete
nejenom tipy na vaření a rady jak ZHUBNOUT,
ale i velké množství receptů pro celou rodinu
Prostě kuchařka, jak má být,
s online recepty zdarma :-)

ZdravaVarecka.cz na Facebooku

Návody, rady jak začít hubnout


Nejčtenější....
Jídla pro štíhlou linii:
Recepty pro celou rodinu:

Drožďové knedlíčky

Drožďové knedlíčky

Suroviny:
2 kostky čerstvého droždí
2 vejce
8 lžič mléka
2 lžíce hrubé mouky
strouhanka na zahuštění
sůl, pepř, majoránka
česnek dle chuti (není nutný)
3 lžíce oleje

Postup:
Na oleji (nejlépe v hrnci s nepřilnavým povrchem) za stálého míchání rozpustíme droždí. Poté přidáme mléko, vejce, koření, sůl, (rozetřený česnek), mouku a nakonec přidáme strouhanku. Strouhanku přidáváme postupně, chvilku počkáme, až se vsákne tekutina a popřípadě ještě přihustíme. Ze směsi tvoříme malé knedlíčky, které vkládáme do vroucí polévky. Jakmile knedlíčky vyplavou na povrch, jsou uvařené.

Tip: pokud nechceme tvořit knedlíčky, lze hmotu (trochu řidší) protlačit přes sítko na halušky ;-)

 

Rybí bochánky

Rybí bochánky

Suroviny:
314 g rybího filé
100 g tvarohu nízkotučného
35 g vaječný bílek
15 g špaldová mouka
sůl, koření "Ryby" Vitana
 olej na vymazání formiček

Postup:
Rybu rozmrazíme a vymačkáme z ní přebytečnou vodu !! (já jsem po vymačkání 400 g ryby měla 314 g :-( ). Do elektrického sekáčku vložíme rybu, tvaroh, bílek, mouku, sůl, koření a vše spojíme v hmotu. Formu na muffiny vymažeme olejem (popř. vystříkáme olejovým sprejem) a pomocí lžičky vkládáme do jednotlivých formiček část hmoty. Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 20 minut. Po upečení bochánky necháme vystydnout a pak až je vyndaváme z formiček ;-)

Tip: v tomto receptu jsem použila bylinkový tvaroh 10% Vian (Kaufland), který rybí bochánky příjemně ochutil.

Průměrná energetická hodnota celého pokrmu .... 1 500 kJ


 

Linecké koláčky

Linecké koláčky

Suroviny:
200 g hladké mouky
140 g tuku (Hera, máslo....)
70 g cukr moučka
1 vanilkový cukr
2 žloutky
strouhaná citron. kůra

zavařenina na slepování

Postup:
Na vál si prosijeme mouku, cukr. Přidáme citr. kůru, vanilk. cukr, změklý tuk. Uprostřed surovin si vytvoříme důlek, do něhož dáme 2 žloutky. Všechny suroviny spojíme v hladké těsto. Těsto zabalíme do folie a dáme uležet do lednice, nejlépe do druhého dne. Poté po částech rozválíme na placku, vykrajujeme oblíbené tvary. Vkládáme na plech, vyložený peč. papírem a pečeme v předehřáté troubě dorůžova. Po vychladnutí slepujeme zavařeninou.



 

Anglické koláčky k čaji o páté

Anglické koláčky k čaji o páté

Suroviny:
500 g polohrubé mouky
1 vejce
25 g cukru moučka
špetka soli
125 g měkkého másla
2 kávové lžičky jedlé sody
275 ml podmáslí
4 lžičky vinného kamene (viz foto)
1 vejce na potření
cca 6 lžič krystalového cukru

Postup:
Do mísy prosijeme mouku, cukr, sodu, sůl, vinný kámen, promícháme. Přidáme změklé máslo (lze nastrouhat), vejce, podmáslí. Vše v míse zpracujeme lehce a rychle rukou v těsto. Poté těsto přendáme na lehce vysypaný vál. Vyválíme placku cca 1,5 cm silnou a pomocí kulatého vykrajovátka vykrájíme koláčky. Každý koláček potřeme na vrchu vejcem a namočíme potřenou stranou do krystalového cukru. Klademe na plech, vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě (220°C) cca 10 minut dozlatova. Koláček je upečený, pokud na něj zespoda poklepeme a dutě zní ;-) Po vychladnutí rozpůlíme, potřeme džemem a ušlehanou smetanou.

Zdroj: Rachel Allen



 

Kapustnica (zelňačka) mé slovenské tchýně

Kapustnica (zelňačka) mé slovenské tchýně

Suroviny:
uzené maso (vepř. koleno, krkovice ... NE vakuované)
500 g kysaného zelí
5 velkých brambor
1 cibule
5 kuliček celého pepře
hrst sušených hub (nemusí být)
1 malá plechovka rajčatového protlaku
sůl, mletý pepř, 2 bobkové listy, špetka kmínu
klobása (nejlépe domácí) - libovolné množství
1 vrchovatá lžíce sladké papriky
olej (sádlo) na přípravu jíšky
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
cukr na doslazení polévky

Postup:
Uzené maso vložíme do hrnce se studenou vodou spolu s cibulí, celým pepřem a uvaříme doměkka. Maso vyjmeme z hrnce, vývar slijeme přes sítko a použijeme jej k přípravě pokrmu.
Do uzeného vývaru dáme na kostky nakrájené brambory, kmín, předem namočené sušené houby, bobkový list a brambory uvaříme doměkka. Poté do polévky postupně přidáme pokrájené kysané zelí, rajčatový protlak, na kolečka nakrájenou klobásku. Vše uvedeme do varu, přidáme připravenou jíšku s paprikou (návod níže) a vaříme do změknutí zelí. Dle chuti dosolíme, opepříme, případně dosladíme a nakonec vložíme nakrájené uzené maso (předem uvařené).

Jíška s paprikou:
Do rozpáleného oleje (sádla) dáme lžíci hladké mouky a za stálého míchání necháme mouku zezlátnout. Vypneme!! Do teplé jíšky přidáme lžíci sladké papriky, promícháme a následně vlijeme do vroucí polévky ( je možné do jíšky dát trochu vody, promíchat a pak až dát do polévky - záleží na zvyku ;-) )



 

Rychlé vyhledávání v receptech:



Často hledané recepty a články: