Vyhledávání:

přehled RSS:
RSS - ZdravaVarecka.cz:   feed-image

RSS - fotogalerie: feed-image
Náhodný obrázek:
obrazek (115).jpg
Naposledy přidáno:
Přidej na:

Jste zde: Hlavní strana

Nejhledanější recepty:

Zkuste také třeba:

Velmi oblíbené recepty:

VÍTEJTE
Na těchto stránkách najdete
nejenom tipy na vaření a rady jak ZHUBNOUT,
ale i velké množství receptů pro celou rodinu
Prostě kuchařka, jak má být,
s online recepty zdarma :-)

ZdravaVarecka.cz na Facebooku

Návody, rady jak začít hubnout


Nejčtenější....
Jídla pro štíhlou linii:
Recepty pro celou rodinu:

Vepřové kostky na paprice

Vepřové kostky na paprice

Suroviny:
500 g vepřové plece
1 cibule
200 ml smetany na vaření (12%)
2 lžíce hladké mouky
lžíce sladké papriky
sůl, pepř
tuk - olej

Postup:
Na tuku si orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova. Poté přidáme na kostky nakrájené maso a také ho zarestujeme. Opečené maso zasypeme sladkou paprikou, špetkou pepře, troškou soli, mírně podlijeme a dusíme doměkka. Po změknutí masa omáčku zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně, popř. naředíme ještě troškou vody a dosolíme. Povaříme cca 10 minut. Podáváme s oblíbenou přílohou.

Pozn.: pro urychlení vaření můžeme použít tlakový hrnec ;-)


 

Pohankový zeleninový nákyp

Pohankový zeleninový nákyp

Suroviny:
200 g mražené zeleniny Vitastar (Kaufland)
60 g vaječ. bílek
140 g měkký tvaroh
 sýr Maratonec nízkotuč. (2 trojúhelníky)
 Rama Culinesse na vymazání formy
250 g vařená pohanka
sůl, pepř, koření dle chuti (já jsem použila "Ryby Vitana")

Postup:
Pohanku uvaříme dle návodu na sáčku. Z vaječ. bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. V misce si rozmícháme tvaroh, sýr, sůl, pepř, koření do hladké hmoty. Poté do tvaroh. směsi přidáme zeleninu, pohanku a jemně vše promícháme s našlehaným sněhem. Hmotu vložíme do vymazané zapékací mísy. Ve středně vyhřáté troubě pečeme cca 25 - 30 minut dozlatova. Při pečení se řídíme zkušenostmi s vlastní troubou. Podáváme se zeleninovou přílohou.

Průměrná energ. hodnota pokrmu .... 2 987 kJ (2 porce)


 

Piškotový řez s kávovými piškoty

Piškotový řez s kávovými piškoty

Suroviny:
piškotové těsto:
5 vajec
4 lžíce cukru krystal
1 vanilkový cukr
2 lžíce studené vody
1 kávová lžička prášku do pečiva
4 lžíce polohrubé mouky
3 lžíce hrubé mouky
špetka soli

krém:
350 ml mléka
2 žloutky
1 kávová lžička vanilkového pudinku
35 g hrubé mouky

250 g másla (Hera)
90 g cukru moučka
1 vanilkový cukr

dětské piškoty, cca hrnek silné kávy, 3 lžíce Tuzemáku Božkov
smetana na šlehání 33% (případně Rama Cremefine na šlehání)

Postup:
Piškot:
Do misek si rozdělíme žloutky a bílky. Bílky se solí si vyšleháme v tuhý sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme v pěnu, přidáme vodu, opět šleháme. Poté přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a opatrně postupně vmícháme sníh z bílků. Těsto naneseme na plech, vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 7 - 10 minut dorůžova.

Krém:
V hrnci si rozšleháme mléko, žloutky, pudink, mouku a za stálého míchání uvaříme žloutkový základ na krém. Necháme vychladit. Poté vyšleháme máslo s cukrem a postupně přidáváme uvařený, vychlazený žloutkový základ  Vše vyšleháme v hladký krém.

Upečený piškot si rozdělíme na 3 díly. Krém si rozdělíme na 4 části. Spodní díl potřeme krémem a poklademe piškoty namočenými v kávě s Tuzemákem. Na piškoty natřeme další část krému, přiklopíme vše dalším dílem piškotu a opakujeme postup. Povrch (můžeme i strany) potřeme našlehanou smetanou
a dozdobíme čokoládou.
Necháme v lednici uležet nejlépe do druhého dne.



 

Bůček v hlávkovém zelí a zelenině

Bůček v hlávkovém zelí a zelenině

Suroviny:
750 g libového vepřového boku
1 velká cibule
1 rajče
1 paprika
1/2 hlávky malého zelí (bílé, červené)
1 malý rajčatový protlak
250 ml vody
sůl, pepř
kmín, 1 polévková lžíce sladké papriky
1 polévková lžíce worcestershire sauce Heinz

Postup:
Do pomalého hrnce (či do pekáčku) vložíme nakrájené maso na porce, vše okořeníme, osolíme a promícháme. Přidáme nakrájenou zeleninu, rajčatový protlak, worcester, podlijeme vodou. Můžeme opět jemně osolit - neboť zelenina by byla bez chuti ;-) Zakryjeme a hrnec zapneme na 4 hodiny High. Kdo není vlastníkem pomalého hrnce vše zakryje víkem či alobalem a vloží do trouby - peče a podlévá do změknutí masa a zeleniny. Pokrm není potřeba zahušťovat. Podáváme s oblíbenou přílohou ;-)


 

Zapečené špenátové těstoviny

Zapečené špenátové těstoviny

Suroviny:
5 g Rama Culinesse
50 g cibule
10 g česneku
250 g špenát (sekaný porcovaný Ardo)
250 g celozrnných těstovin (neuvařených)
100 ml nízkotučného mléka
250 g tyčinek Surimi
70 g vaječný bílek
sůl, pepř
několik kapek oleje na vymazání zapékací formy

Postup:
Těstoviny si uvaříme dle návodu na sáčku. Na pánvičce si orestujeme na tuku nakrájenou cibuli, česnek, přidáme špenát. Vše mírně podlijeme a chvíli dusíme. Přisolíme, opepříme a vmícháme do špenátu nakrájené tyčinky Surimi. Necháme vychladnout. Špenátovou směs smícháme s uvařenými těstovinami. Z bílku si vyšleháme tuhý sníh, opatrně jej vpracujeme do těstovin. Vše vložíme do lehce vymazané zapékací formy. Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.

Celková energetická hodnota pokrmu 5 800 kJ/ 4 porce
Energetická hodnota jedné porce .... 1 450 kJ

 

Rychlé vyhledávání v receptech:



Často hledané recepty a články: