Vyhledávání:

přehled RSS:
RSS - ZdravaVarecka.cz:   feed-image

RSS - fotogalerie: feed-image
Náhodný obrázek:
obrazek (8).jpg
Naposledy přidáno:
Přidej na:

Jste zde: Hlavní strana

Nejhledanější recepty:

Zkuste také třeba:

Velmi oblíbené recepty:

VÍTEJTE
Na těchto stránkách najdete
nejenom tipy na vaření a rady jak ZHUBNOUT,
ale i velké množství receptů pro celou rodinu
Prostě kuchařka, jak má být,
s online recepty zdarma :-)

ZdravaVarecka.cz na Facebooku

Návody, rady jak začít hubnout


Nejčtenější....
Jídla pro štíhlou linii:
Recepty pro celou rodinu:

Langoše

Langoše

Suroviny:
500 g hladké mouky
1 sáček droždí (na 500 g mouky)
cca 250 ml vlažné vody
2 lžíce octa
sůl, špetka cukru
1 velký vařený brambor (ve slupce)

Postup:
V míse si smícháme mouku, droždí, sůl, cukr, nastrouhaný brambor (najemno). V hrnku smícháme vodu s octem. Za postupného přilévání tekutiny vypracujeme tužší, hladké těsto. Mísu s těstem zakryjeme utěrkou a dáme vykynout. Po vykynutí  si na pomoučený vál pomocí lžíce rozdělíme těsto na cca 10 ks. Utvoříme placky velikosti dezertního talířku a vhodíme je do rozpáleného oleje. Smažíme z obou stran dozlatova. Podáváme s rozetřeným česnekem, sýrem, kečupem či nasladko ;-)

 

Pomazánka z uzené makrely

Pomazánka z uzené makrely

Suroviny:
160 g uzené makrely (masa)
90 g nízkotučného tvarohu 10% bylinkového Vian (Kaufland)
13 g dia hořčice (cca 1 lžička)
sůl, pepř

Postup:
Maso z uzené makrely, tvaroh, hořčici, sůl, pepř smícháme pomocí vidličky či elektrického mixeru v jemnou hmotu. Podáváme s celozrnným pečivem a zeleninou.

Energetická hodnota na 100 g .... 584 kJ

 

Ovocný chlebík

Ovocný chlebík

Suroviny:
240 ml vody
90 g cukru
vanilkový cukr
1 žloutek
13 g droždí (nebo 1 sáček sušeného droždí na 500 g mouky)
60 g rozpuštěné Hery
530 g hladké mouky
lžička koření Voňavé pečení s vanilkou (od Antonína)
špetka soli, citronová kůra

Náplň:
270 g krájeného sušeného ovoce (fíky, meruňky, rozinky, švestky..), vanilkový cukr

Postup:
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké (kromě náplně) a zapneme program "Těsto".
Vykynuté těsto propracujeme a rozválíme na delší a užší ovál, bohatě posypeme krájeným sušeným ovocem, trochu ho válečkem do těsta zaválíme, pocukrujeme vanilkovým cukrem a pevně zavineme. Tento závin dáme zpět do formy a necháme nakynout (můžeme na 1 - 2 min. zapnout "Pečení", aby se prostor v pečce zahřál a těsto lépe kynulo).
Poté zapneme program "Pečení" a asi za 40 - 45 min. je překrásně voňavý chlebík upečený.

Zdroj: Pekárnománie - http://www.primapekarna.estranky.cz/
zveřejněno s laskavým dovolením autora


 

Pikantní králík na zelenině

Pikantní králík na zelenině

Suroviny:
500 g králík s kostí
lžíce Rama Culinesse na opečení masa
lžička Rama Culinesse na opečení zeleniny
60 g mrkev
38 g celer
42 g petržel
50 g cibule
25 g hořčice dia
40 g Rama Cremefine na vaření
34 g vepřová šunka výběrová
sůl, pepř, 2 ks bobkového listu
špetka tymiánu
trocha vody na podlití

Postup:
Na části tuku opečeme dozlatova porce králíka. Maso vyndáme na talíř. Do pánvičky (kde jsme předtím opekli maso) přidáme druhou část tuku a na ní orestujeme nakrájenou zeleninu na větší kousky. Zeleninu přendáme do připraveného pekáčku (v kterém budeme maso dusit v troubě). Opečené části králíka potřeme hořčicí, osolíme, opepříme, poklademe kousky šunky a položíme na zeleninové lůžko. Vše mírně podlijeme, zakryjeme a vložíme do předehřáté trouby. Dusíme doměkka, případně podléváme. Poté maso přendáme na talíř (udržujeme v teple), zeleninu vložíme do hrnce (bobkový list vyhodíme) a rozmixujeme ji (pomocí ponorného mixeru) do hladkého krému.Vzniklou omáčku můžeme naředit trochou vývaru (vody), uvedeme do varu a zjemníme trochou Ramy Cremefine na vaření. Případně dosolíme, chvilku provaříme. Maso servírujeme přelité omáčkou, podáváme s těstovinou.

Průměrná energetická hodnota pokrmu ... 3 733 kJ/2 porce

Pozn.: pokud chceme přesnou energetickou hodnotu pokrmu, po snězení masa zvážíme kosti a ty odečteme ;-) od váhy králíka



 

Ďobáčky na víně, šalotce a žampionech

Ďobáčky na víně, šalotce a žampionech

Suroviny:
1 lžíce Rama Culinesse
80 g šalotky
200 g žampionů (očištěných)
7 g česnek
60 ml červeného suchého vína
1 lžíce worcestershire sauce
156 g ďobáčků (1 balení)
cca 100 ml vody
sůl, mletý pepř, 2 ks bobkového listu
špetka tymiánu, 10 ks jalovce - podrceného v hmoždíři

Postup:
Na tuku postupně opékáme očištěné šalotky, na větší kusy nakrájené žampiony, podrcený česnek s kořením a troškou soli (cca 10 minut). Poté vše zalijeme vínem, worcesterem, vodou a pod pokličkou dusíme do změknutí šalotek a hub. Nakonec přidáme ďobáčky, směs chvilku povaříme. Podáváme s oblíbenou přílohou ;-)

Průměrná energetická hodnota na 100 g .... 498 kJ




 

Rychlé vyhledávání v receptech:



Často hledané recepty a články: