Vyhledávání:

přehled RSS:
RSS - ZdravaVarecka.cz:   feed-image

RSS - fotogalerie: feed-image
Náhodný obrázek:
obrazek (13).jpg
Naposledy přidáno:
Přidej na:

Jste zde: Hlavní strana

Nejhledanější recepty:

Zkuste také třeba:

Velmi oblíbené recepty:

VÍTEJTE
Na těchto stránkách najdete
nejenom tipy na vaření a rady jak ZHUBNOUT,
ale i velké množství receptů pro celou rodinu
Prostě kuchařka, jak má být,
s online recepty zdarma :-)

ZdravaVarecka.cz na Facebooku

Návody, rady jak začít hubnout


Nejčtenější....
Jídla pro štíhlou linii:
Recepty pro celou rodinu:

Hruškovo-čokoládový křehký koláč

Hruškovo-čokoládový křehký koláč

Suroviny:
1 balení listového těsta
3 - 4 hrušky (lze použít i hrušky z kompotu-odkapané)
1/2 citronu - šťáva

náplň:
2 PL kakaa na vaření
85 g másla
60 g moučkového cukru
1 vejce
70 g polohrubé mouky
1 zarovnaná lžička prášku do pečiva
60 g mletých mandlí

Na potření těsta - 1 vejce
Na posyp moučníku - hrst sekaných mandlí

Postup:
Připravené hrušky omyjeme, oloupeme, rozpůlíme na půlky, vyjádříme a vložíme do studené vody s vymačkaným citronem.

Náplň:
Vyšleháme změklé máslo a cukr do pěny, přidáme vejce a opět vše vyšleháme v pěnu. Poté přisypeme mouku promíchanou s práškem do pečiva, mandlemi a kakaem, vše spojíme v jednu hmotu.

Těsto:
Listové těsto rozdělíme na 2 díly - každý díl vyválíme na placku. Připravíme si 2 talíře - jeden o průměru 19 cm, druhý o průměru 24 cm. Na talíře položíme vyválené placky a nožem odkrojíme přebytečné těsto (viz foto níže). Tím je připravený základ pro moučník ;-)

Na pečící papír položíme menší placku těsta, na kterou naneseme opatrně připravenou náplň tak, aby nám po obvodu placky zůstal cca 1,5 cm kraj bez náplně (viz foto níže). Na náplň dokola položíme připravené (osušené) hrušky (viz foto níže), kraj bez náplně potřeme vajíčkem a přikryjeme vše druhou (větší) plackou těsta. Spoje řádně zmáčkneme, aby náplň během pečení nevytekla. Celý moučník před upečením potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sekanými mandlemi.
Pečeme ve vyhřáté troubě cca 20 - 25 minut dozlatova (po 7 minutách pečení troubu trochu zeslabíme). Při pečení se řídíme zkušenostmi s vlastní troubou.

Zdroj: Fiona Armstrong





 

Krkovičkové závitky na cibuli a pivě

Krkovičkové závitky na cibuli a pivě

Suroviny:
4 plátky vepřové krkovice
4 plátky anglické slaniny
4 silnější "kostičky" libového uzeného
4 okurky
4 plátky tvrdého sýra
4 lžíce zeleninové směsi (hrášek,kukuřice,paprika)
hořčice
sůl, pepř
2 velké cibule
200 ml černého piva na podlití
jíška na zahuštění (nemusí být)
olej (tuk) na opečení závitků

Postup:

Maso si naklepeme (přes folii), potřeme hořčicí, osolíme, opepříme. Na každý plát položíme slaninu, sýr, okurku, zeleninovou směs a plátky zavineme. Vše zabezpečíme sponou na závitky či párátky z tvrdého dřeva. Na rozehřátém tuku závitky opečeme ze všech stran. Do nádoby pomalého hrnce (či do pekáčku) vložíme nakrájenou cibuli na proužky. Na cibulové lůžko položíme opečené závitky. Do pánvičky s výpekem (po závitcích) nalijeme cca 150 ml vody, promícháme a tímto výpekem zalijeme maso v pečící nádobě. Závitky ještě trochu osolíme, opepříme a vše zapneme na 4 hodiny High.

Po skončení "pomalení" nádobu (kameninovou) pomalého hrnce vložíme do vyhřáté trouby, maso podlijeme pivem a vše dopečeme dozlatova. Omáčku můžeme zahustit jíškou - není nutné.

Pokud maso pečeme v pekáčku a troubě, vše zakryjeme víkem (alobalem) a pečeme za občasného podlívání doměkka, před dopečením podlijeme pivem, odkryjeme a pečeme dozlatova. Omáčku můžeme zahustit jíškou - není nutné.


 

Kuřecí stehno na zelenině

Kuřecí stehno na zelenině

Suroviny:
1 kuřecí stehno
125 g červená paprika (1 velký kus)
50 g mladá cuketa
25 g cibule
100 g rajčata
sůl, pepř, tymián

Postup:
Z masa si odstraníme kůži, poté osolíme, okořeníme. Do zapékací mísy si nakrájíme zeleninu na kousky. Na zeleninové lůžko položíme připravené maso. Mísu přiklopíme (můžeme použít alobal). Vše vložíme do vyhřáté trouby a dusíme do změknutí masa. Poté odkryjeme, můžeme lehce podlít a zapečeme dozlatova.

Průměrná energetická hodnota pokrmu 1 309 kJ

 

Květáková s kouskem šunky

Květáková s kouskem šunky

Suroviny:
386 g květáku
133 g řapíkatý celer
44 g jarní cibulka
špetka kmínu
40 g ovesných vloček
1 bujon zeleninový Alnatura (DM drogerie)
1 lžíce Rama Culinesse
70 g vepřové výběrové šunky
sůl, pepř
petrželka, libeček, pažitka na dochucení polévky
cca 1 litr vody

Postup:
Do hrnce si dáme vařit nakrájený květák, řapíkatý celer, jarní cibulku, špetku kmínu, bujon. Než zelenina změkne, na pánvičce s Ramou opečeme kostičky šunky. Po změknutí zeleniny vše rozmixujeme ponorným mixerem. Do polévky přidáme ovesné vločky, opečenou šunku, dosolíme, opepříme a cca 5 minut povaříme. Přidáme posekané bylinky. Podáváme s tousty, opečenými v toustovači či na plechu v troubě bez tuku ;-)

Průměrná energetická hodnota na 100 g ... 100 kJ

 

Párkové kremrole

Párkové kremrole

Suroviny:
8 nožiček debrecínských párků
1 listové těsto (400 g)
hladká mouka na vyválení těsta
1 vejce na potření těsta
8 plátků sýra (Eidam, Čedar ...)

Postup:
Z těsta si vyválíme obdélník. Pomocí rádýlka jej rozdělíme na 8 proužků. Těmito proužky omotáme párky. Klademe na plech, vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Před koncem pečení poklademe kremrole plátky sýra a necháme jej zapéci. Při pečení se řídíme zkušenostmi s vlastní troubou.

Tip: Kremrole, potřené vejcem, můžeme posypat např. sezamovým semínkem či lněným semínkem.


 

Rychlé vyhledávání v receptech:



Často hledané recepty a články: