Rýže s čočkou a kuřecím masem
Rýže s čočkou a kuřecím masem
Suroviny:
50 g čočky
1 lžíce Rama Culinesse
30 g pórek
2 velké žampiony
stroužek česneku
3 lžíce zeleninové směsi Mexiko (Vitae D´Oro - Kaufland)
2 stonky řapíkatého celeru
cca 150 ml kuřecího vývaru
100 g vařeného kuřecího masa
150 g vařené rýže
1/2 lžičky koření Rýže "Avokádo"
sůl, pepř
1 bobkový list
Postup:
Čočku probereme, propláchneme, necháme chvíli bobtnat, poté uvaříme doměkka s bobkovým listem, slijeme. Očištěný a na kolečka nakrájený pórek zpěníme na tuku. Přidáme nakrájený celer, česnek, žampiony, osolíme, okořeníme, podlijeme vývarem a dusíme cca 7 minut. Poté přidáme zeleninovou směs Mexiko, uvařené kuřecí maso, čočku (bez bobkového listu) a přimícháme uvařenou rýži. Podáváme se zeleninovou oblohou, můžeme posypat nastrouhaným sýrem.
Průměrná energetická hodnota na 100 g ... 410 kJ

Suroviny:
50 g čočky
1 lžíce Rama Culinesse
30 g pórek
2 velké žampiony
stroužek česneku
3 lžíce zeleninové směsi Mexiko (Vitae D´Oro - Kaufland)
2 stonky řapíkatého celeru
cca 150 ml kuřecího vývaru
100 g vařeného kuřecího masa
150 g vařené rýže
1/2 lžičky koření Rýže "Avokádo"
sůl, pepř
1 bobkový list
Postup:
Čočku probereme, propláchneme, necháme chvíli bobtnat, poté uvaříme doměkka s bobkovým listem, slijeme. Očištěný a na kolečka nakrájený pórek zpěníme na tuku. Přidáme nakrájený celer, česnek, žampiony, osolíme, okořeníme, podlijeme vývarem a dusíme cca 7 minut. Poté přidáme zeleninovou směs Mexiko, uvařené kuřecí maso, čočku (bez bobkového listu) a přimícháme uvařenou rýži. Podáváme se zeleninovou oblohou, můžeme posypat nastrouhaným sýrem.
Průměrná energetická hodnota na 100 g ... 410 kJ

Banánový senBanánový sen Suroviny: 220 g hladké mouky 300 ml smetany na vaření (12%) 1 lžička citronové kůry 1 vanilkový cukr 1 lžička prášku do pečiva 4 lžíce citronové šťávy 5 - 6 banánů 2 žloutky 70 g cukru moučky 70 g strouhaného kokosu tuk na vymazání formy hrubá mouka na vysypání formy dortová forma Postup: Do mísy dáme prosátou mouku s práškem do pečiva, solí, citronovou kůru, vanilkový cukr, přimícháme smetanu a 2 lžíce citronové šťávy. Vymícháme hladké těsto, které necháme půl hodiny proležet. Mezitím si připravíme banány - oloupeme a nakrájíme na cca 1 cm kolečka. Polovinu těsta dáme do vymazané formy. Na těsto poklademe kolečka banánů. Banán pokropíme zbylou citronovou šťávou a vše přikryjeme druhou polovinou těsta. Povrch moučníku potřeme opatrně rozšlehanými žloutky a posypeme rozmíchaným kokosem s cukrem. Pečeme ve vyhřáté troubě (180°C) cca 20 minut. Zdroj: Blesk pro ženy č. 17/2010 - mírně upraveno ![]() ![]() ![]() Bramborový salát s kopremBramborový salát s koprem
Suroviny: 280 g brambor (vařených ve slupce) 20 g čerstvého kopru 15 g červené cibule hořčice dia (cca 1 polévková lžíce) olej (cca 1 polévková lžíce) sůl, pepř citronová šťáva Postup: Uvařené brambory (ve slupce) si nakrájíme na menší kousky (popř. použijeme kráječ na brambory). Přidáme nakrájenou cibulku, posekaný kopr. Komu vadí syrová cibule, může jí spařit horkou vodou a poté přidat k bramborům. V misce si rozmícháme hořčici se solí, pepřem, citronovou šťávou a za stálého míchání přidáme olej. Vše vyšleháme a nalijeme do bramborové směsi. Promícháme a necháme v lednici uležet alespoň hodinku. Průměrná energetická hodnota tohoto pokrmu .... 1 263 kJ Tip: do salátu můžeme přidat několik lžiček jogurtu či nízkotučné smetany ;-) ![]() |
KefírovkaKefírovka
Suroviny: 420 g hustého kefíru 2 vejce 130 g cukru vanilkový cukr 2 lžíce mletých ořechů (asi 30 g) 530 g polohrubé mouky 90 g oleje 2 lžičky Granka 1/2 lžičky skořice 1 prášek do pečiva lžička jedlé sody citronová kůra Postup: Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Koláč (nebo jiný, určený pro pečení s práškem do pečiva). Zdroj: Pekárnománie - http://www.primapekarna.estranky.cz/ zveřejněno s laskavým dovolením autora ![]() Krémová chřestová polévkaKrémová chřestová polévka
Suroviny: 500 g bílého chřestu 1 brambor 1 menší cibule cca 1,5 litru kuřecího vývaru 150 g zakysané smetany 1 menší mrkev petrželka na ozdobu 1 vrchovatá lžíce hladké mouky sůl, pepř Postup: Chřest si oloupeme, nakrájíme na cca 2,5 cm kousky. Do vařícího se kuřecího vývaru vložíme kostičky brambory. Jakmile začne brambora měknout, přidáme nakrájenou cibuli a chřest. Vaříme 6 - 7 minut. Z polévky vyjmeme hlavičky chřestu a v hrnci vše rozmixujeme ponorným mixerem. V misce si rozmícháme zakysanou smetanu s moukou. K této směsi přilijeme cca 1 naběračku polévky (aby se vyrovnala teplota smetany a polévky), promícháme a vše vlijeme do vroucí polévky. Nakonec přidáme najemno nastrouhanou mrkev, sůl, špetku pepře a necháme polévku cca 2 minuty vařit. Polévku servírujeme s hlavičkou chřestu a opečeným toustíkem ;-) Zdobíme sekanou petrželkou. ![]() |
Rychlé vyhledávání v receptech:
Často hledané recepty a články:
- Kuřecí vývar se zeleninou Salát z červené řepy Dušený špenát Slaná listová mřížka Gulášová polévka Houbové špaldoto Myslivecká hlíva Ďobáčky se zeleninovou směsí Pangas rolky s koprovým přelivem Kardinálův řez Babiččin lehký moučník Kuře - pečené v domácí pekárně Pečené kuřecí maso v žampionech Šoulet Cizrnový guláš Cizrna Mungo - Klíčky Fazolová pánev Raffaello řez Krabí salát Pangas rolky s koprovým přelivem Halušky Rozpeky Avokádový salát Cottage salát Dort s mašlí Zapečený lilek Tiramisu po česku Řezy Jadran Červený zelný salát Pizza chleba - pečeno v "domácí pekárně" Květák v nivovém těstíčku Hlívová "dršťková" Cottage salát s těstovinou Plněné žampiony Kus-kus s čerstvými špenátovými listy Tabulka ENERGETICKÝCH hodnot potravin Tabulka hodnot GLYKEMICKÝCH indexů potravin cibuláčky - pikant cibuláčky - jemné kus-kus celozrnný Těstovinový salát s kuřecím masem