Vyhledávání:

přehled RSS:
RSS - ZdravaVarecka.cz:   feed-image

RSS - fotogalerie: feed-image
Náhodný obrázek:
obrazek (180).jpg
Naposledy přidáno:
Přidej na:

Jste zde: Hlavní strana

Nejhledanější recepty:

Zkuste také třeba:

Velmi oblíbené recepty:

VÍTEJTE
Na těchto stránkách najdete
nejenom tipy na vaření a rady jak ZHUBNOUT,
ale i velké množství receptů pro celou rodinu
Prostě kuchařka, jak má být,
s online recepty zdarma :-)

ZdravaVarecka.cz na Facebooku

Návody, rady jak začít hubnout


Nejčtenější....
Jídla pro štíhlou linii:
Recepty pro celou rodinu:

Rýže s čočkou a kuřecím masem

Rýže s čočkou a kuřecím masem

Suroviny:
50 g čočky
1 lžíce Rama Culinesse
30 g pórek
2 velké žampiony
stroužek česneku
3 lžíce zeleninové směsi Mexiko (Vitae D´Oro - Kaufland)
2 stonky řapíkatého celeru
cca 150 ml kuřecího vývaru
100 g vařeného kuřecího masa
150 g vařené rýže
1/2 lžičky koření Rýže "Avokádo"
sůl, pepř
1 bobkový list

Postup:
Čočku probereme, propláchneme, necháme chvíli bobtnat, poté uvaříme doměkka s bobkovým listem, slijeme. Očištěný a na kolečka nakrájený pórek zpěníme na tuku. Přidáme nakrájený celer, česnek, žampiony, osolíme, okořeníme, podlijeme vývarem a dusíme cca 7 minut. Poté přidáme zeleninovou směs Mexiko, uvařené kuřecí maso, čočku (bez bobkového listu) a přimícháme uvařenou rýži. Podáváme se zeleninovou oblohou, můžeme posypat nastrouhaným sýrem.

Průměrná energetická hodnota na 100 g ... 410 kJ

 

Banánový sen


Banánový sen

Suroviny:
220 g hladké mouky
300 ml smetany na vaření (12%)
1 lžička citronové kůry
1 vanilkový cukr
1 lžička prášku do pečiva
4 lžíce citronové šťávy
5 - 6 banánů
2 žloutky
70 g cukru moučky
70 g strouhaného kokosu
tuk na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy
dortová forma

Postup:
Do mísy dáme prosátou mouku s práškem do pečiva, solí, citronovou kůru, vanilkový cukr, přimícháme smetanu a 2 lžíce citronové šťávy. Vymícháme hladké těsto, které necháme půl hodiny proležet.

Mezitím si připravíme banány - oloupeme a nakrájíme na cca 1 cm kolečka.

Polovinu těsta dáme do vymazané formy. Na těsto poklademe kolečka banánů. Banán pokropíme zbylou citronovou šťávou a vše přikryjeme druhou polovinou těsta. Povrch moučníku potřeme opatrně rozšlehanými žloutky a posypeme rozmíchaným kokosem s cukrem. Pečeme ve vyhřáté troubě (180°C) cca 20 minut.

Zdroj: Blesk pro ženy č. 17/2010 - mírně upraveno





 

Bramborový salát s koprem

Bramborový salát s koprem

Suroviny:
280 g brambor (vařených ve slupce)
20 g čerstvého kopru
15 g červené cibule
hořčice dia (cca 1 polévková lžíce)
olej (cca 1 polévková lžíce)
sůl, pepř
citronová šťáva

Postup:
Uvařené brambory (ve slupce) si nakrájíme na menší kousky (popř. použijeme kráječ na brambory). Přidáme nakrájenou cibulku, posekaný kopr. Komu vadí syrová cibule, může jí spařit horkou vodou a poté přidat k bramborům. V misce si rozmícháme hořčici se solí, pepřem, citronovou šťávou a za stálého míchání přidáme olej. Vše vyšleháme a nalijeme do bramborové směsi. Promícháme a necháme v lednici uležet alespoň hodinku.

Průměrná energetická hodnota tohoto pokrmu .... 1 263 kJ


Tip: do salátu můžeme přidat několik lžiček jogurtu či nízkotučné smetany ;-)

 

Kefírovka

Kefírovka

Suroviny:
420 g hustého kefíru
2 vejce
130 g cukru
vanilkový cukr
2 lžíce mletých ořechů (asi 30 g)
530 g polohrubé mouky
90 g oleje
2 lžičky Granka
1/2 lžičky skořice
1 prášek do pečiva
lžička jedlé sody
citronová kůra

Postup:
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Koláč (nebo jiný, určený pro pečení s práškem do pečiva).

Zdroj: Pekárnománie - http://www.primapekarna.estranky.cz/
zveřejněno s laskavým dovolením autora

 

Krémová chřestová polévka

Krémová chřestová polévka

Suroviny:
500 g bílého chřestu
1 brambor
1 menší cibule
cca 1,5 litru kuřecího vývaru
150 g zakysané smetany
1 menší mrkev
petrželka na ozdobu
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
sůl, pepř

Postup:
Chřest si oloupeme, nakrájíme na cca 2,5 cm kousky.
Do vařícího se kuřecího vývaru vložíme kostičky brambory. Jakmile začne brambora měknout, přidáme nakrájenou cibuli a chřest. Vaříme 6 - 7 minut. Z polévky vyjmeme hlavičky chřestu a v hrnci vše rozmixujeme ponorným mixerem. V misce si rozmícháme zakysanou smetanu s moukou. K této směsi přilijeme cca 1 naběračku polévky (aby se vyrovnala teplota smetany a polévky), promícháme a vše vlijeme do vroucí polévky. Nakonec přidáme najemno nastrouhanou mrkev, sůl, špetku pepře a necháme polévku cca 2 minuty vařit. Polévku servírujeme s hlavičkou chřestu a opečeným toustíkem ;-) Zdobíme sekanou petrželkou.



 

Rychlé vyhledávání v receptech:



Často hledané recepty a články: