Vyhledávání:

přehled RSS:
RSS - ZdravaVarecka.cz:   feed-image

RSS - fotogalerie: feed-image
Náhodný obrázek:
obrazek (204).jpg
Naposledy přidáno:
Přidej na:

Jste zde: Hlavní strana

Nejhledanější recepty:

Zkuste také třeba:

Velmi oblíbené recepty:

VÍTEJTE
Na těchto stránkách najdete
nejenom tipy na vaření a rady jak ZHUBNOUT,
ale i velké množství receptů pro celou rodinu
Prostě kuchařka, jak má být,
s online recepty zdarma :-)

ZdravaVarecka.cz na Facebooku

Návody, rady jak začít hubnout


Nejčtenější....
Jídla pro štíhlou linii:
Recepty pro celou rodinu:

Pestrá pohanková sekaná

Pestrá pohanková sekaná

Suroviny:
100 g vařených fazolí (nasekaných)
70 g mletého kuřecího masa (prso)
70 g vařené pohanky
40 g vaječ. bílku
koření "čubrica", ml. pepř, sůl
Rama Culinesse na vymazání zapék. formy

Postup:
V misce si smícháme nasekané vařené fazole, mleté kuř. maso, vařenou pohanku s kořením a solí. Poté lehce vmícháme našlehaný bílek. Vše vložíme do vymazané zapékací formy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 20 minut dorůžova.

Energetická hodnota pokrmu .. 1 050 kJ

 

Bramboračka s červenou čočkou

Bramboračka s červenou čočkou

Suroviny:
35 g pórek
1 lžíce Rama Culinesse
45 g celer
40 g mrkev
35 g petržel
2 stroužky česneku
130 g brambory
50 g červená čočka
2 větší žampiony
1 bujon zeleninový Alnatura (DM drogerie)
špetka mletého kmínu, majoránky
na dochucení libeček, petrželka
sůl, pepř
cca 900 ml vody

Postup:
Zeleninu očistíme, nakrájíme na malé kousky. Do hrnce s rozpuštěným tukem dáme nakrájený pórek, necháme zesklovatět, pak přidáme ostatní zeleninu (mimo brambor) a tu také orestujeme. Poté vložíme brambory, bujon, kmín, zalijeme vodou a vaříme.V polovině vaření (cca 10 minut) přidáme propláchnutou čočku a vaříme dále cca 7 - 10 minut. Hotovou polévku dochutíme solí, libečkem, majoránkou, petrželkou.

Průměrná energetická hodnota na 100 g ... 174 kJ

 

Kuře na kysaném zelí a pivě

Kuře na kysaném zelí a pivě

Suroviny:
1 kuře
500 g kysaného zelí
sůl, pepř, špetka mletého kmínu
1 cibule
1 jablko
200 ml černého piva (Krušovice)
100 g anglické slaniny nebo uzeného masa
koření na kuře (dle vlastní chuti)

Postup:
Kuře očistíme, naporcujeme, okořeníme, osolíme. Do nádoby pomalého hrnce vložíme vymačkané kysané zelí (šťávu nevyléváme, vypijeme, je plná zdraví prospěšných látek ;-) ), nakrájenou cibuli, jablko, slaninu, jemně osolíme a opepříme. Na zeleninové lůžko položíme porce kuřete. Vše podlijeme pivem. Hrnec zapneme na 4 hodiny High. Po skončení "pomalení" podáváme kuřátko se zelím a knedlíkem, či bramborem.

Tento recept lze samozřejmě připravit i v klasické troubě, příprava stejná, maso zakryjeme a pečeme doměkka za občasného podlívání vodou ;-)



 

Vepřová plec na žampionech

Vepřová plec na žampionech

Suroviny:
500 g vepřové plece
1 cibule
olej nebo sádlo ...
400 g žampionů
sůl, mletý pepř
mletý kmín, špetka mleté papriky
200 ml smetany na vaření 12%
1 - 2 lžíce hladké mouky

Postup:
Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku. Jakmile začne zlátnout, vložíme maso pokrájené na kostky a restujeme. Orestované maso odložíme na talíř a do tuku dáme očištěné žampiony (dle velikosti můžeme pokrájet na menší kousky). Osolíme, opepříme, přidáme mletý kmín a restujeme. Poté vložíme zpět maso, přidáme mletou papriku, promícháme.Vše podlijeme a dusíme do změknutí masa. (Při přípravě je vhodné použít tlakový hrnec ;-) ) Nakonec omáčku zahustíme smetanou s rozmíchanou moukou, provaříme cca 10 minut. Podáváme s oblíbenou přílohou.

 

Lasagne se špenátem a ricottou

Lasagne se špenátem a ricottou

Suroviny:
špenátová náplň:
2 stroužky česneku
1/2 malé cibule
1 lžička olivového oleje
340 g mraženého špenátu
sůl, pepř
špetka  muškátového oříšku
1 lžička citronové šťávy

lasagne - 5 plátků
150 g ricotta

Na rajčatovou omáčku:
1 lžička olivového oleje
200 g loupaných sekaných konzervovaných rajčat
1 stroužek česneku
1/2 malé cibule
bazalka, sůl, pepř

Postup:
špenátová náplň:
Na oleji orestujeme cibulku, česnek, přidáme špenát, sůl, pepř, muškátový oříšek, citronovou štávu, můžeme trošku podlít a vše krátce podusíme.

rajčatová omáčka:
Na oleji orestujeme cibulku, česnek, přidáme rajčata, sůl, pepř, špetku sušené bazalky (může být i čerstvá ;-) ) a vše krátce podusíme.

Do zapékací mísy nalijeme rajčatovou omáčku, na kterou položíme plátek lasagní. Na lasagne navrstvíme špenátovou náplň, ricottu a takto vrstvíme do vyčerpání surovin. Poslední vrstva je špenát a ricotta. Vše vložíme do vyhřáté trouby, zapékáme do změknutí lasagní.

Průměrná energetická hodnota pokrmu ... 2 868 kJ / 2 porce


 

Rychlé vyhledávání v receptech:



Často hledané recepty a články: